Αποχώρηση από την κυβέρνηση εξετάζει ο Καρατζαφέρης

Γιατί ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρίσκεται εκτός της τρικομματικής κυβέρνησης; Ποιες πολιτικές εξελίξεις τον οδήγησαν να σκεφτεί να φύγει;

Αφετηρία πολιτικών εξελίξεων θα αποτελέσει η συμφωνία για το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σκέφτεται να οδηγήσει το κόμμα του εκτός μεταβατικής κυβέρνησης, την οποία μάλλον θα συνεχίσει να στηρίζει υπό όρους. Παράλληλα επιχειρεί να προσεγγίσει τη ΝΔ, επιδιώκοντας τη συγκρότηση συνασπισμού που θα μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, ή έστω τη μετεκλογική συνεργαία για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Για να μη βάλει την υπογραφή του στη νέα δανειακή σύμβαση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σκέφτεται να είναι εκτός κυβέρνησης. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν συνεχεή αποδυνάμωση του κόμματος του και ραγδαία αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί πλέον το πολιτικό κόστος “εγκλωβισμένος” σε μια κυβέρνηση που αποδέχεται ξαι εφαρμόζει τα πλεον αντιδημοτικά μέτρα.

Ο λόγος για το Γιώργο Καρατζεφέρη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί να αποφασίσει εντός μιας ώρας κάτι που θα δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 40 χρόνια. Οι πολιτικές ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα θ’ αλλάξουν άρδην εντός των επομένων ημερών, με την αποχώρηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ από το κυβερνητικό σχήμα, μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν ο Α. Σαμαράς θα δεχτεί την παράταση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου, ή θα ζητήσει εκλογές μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ζήτησε “«ρητές διαβεβαιώσες» πως τα νέα μέτρα είναι σύννομα και πως «βγάζουν τη χώρα από την κρίση”. Είπε επίσης ότι όσα ζήτησε περί γωνμάτευσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το εάν τα μέτρα είναι σύννομα δεν υλοποιήθηκαν. “Έχω την αίσθηση ότι η χώρα οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία και δεν προτίθεμαι να υπογράψω μια σύμβαση που δεν με βρίσκει σύμφωνο”, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην σύσκεψη, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος. «Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος δεν με βρίσκει σύμφωνο» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην όλη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι δεν συμφώνησε με τα μέτρα που προτάθηκαν.

Διαβάστε που διαφωνούν οι αρχηγοί για τα νέα μέτρα και πόσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.