Tέλος στη συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank

Ποια από τις δύο μεγάλες τράπεζες, Alpha Bank και Eurobank, είπε το “όχι” για τη συγχώνευση της με την άλλη, με επίσημη ανακοίνωσή της;

“Όχι” στη συγχώνευση με τη Eurobank λέει και επισήμως η διοίκηση της Alpha Bank. Σε επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας προς το Χρηματιστήριο επισημαίνεται ότι “η Alpha Bank ενημέρωσε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ότι, μετά και την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement – PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα, προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης της 15ης Νοεμβρίου 2011”.

Στις 15 Νοεμβρίου, η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας Alpha Bank είχε εγκρίνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας για συγχώνευση με την τράπεζα Eurobank. Τώρα, τέσσερις μήνες μετά την απόφαση για ενοποίηση των δύο τραπεζών, η Alpha Bank ανακοινώνει ότι υπό το φως των νέων δεδομένων ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή της για συγχώνευση με τη Eurobank.

Διαβάστε ποιες μεγάλες τράπεζες συγχωνεύονται μετά τις Alpha-Eurobank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.