Μυστική συμφωνία Σαμαρά-Μέρκελ: τι συζήτησαν

Τι είπαν Αντώνης Σαμαράς και Ανγκελα Μέρκελ στη συνάντηση τους; Στο παρελθόν μία τέτοια συνάντηση έμοιαζε απίθανη, πλεον όμως οι σχεσεις τους δείχνουν να “ξεπαγώνουν”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες πριν τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνουν ότι η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ δείχνει τη βελτίωση των σχέσεων της ΝΔ με τα ευρωπαϊκά συντηρητικά κόμματα, σχέσεις οι οποίες ήταν παγωμένες για μεγάλο διάστημα λόγω της παλαιότερης αντιμνημονιακής στάσης που είχε κρατήσει η ΝΔ.

“Κι εμείς στηρίζουμε με αίμα” είπε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Γερμανίδα καγκελάριο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στις μαζικές διαγραφές των γαλάζιων βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στην αλλαγή στάσης των ευρωπαίων συντηρητικών συνέβαλε η στροφή του Αντώνη Σαμαρά υπέρ του μνημονίου και οι δεσμεύσεις του ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης μετά τις εκλογές καθώς επίσης και η πρόσφατη επίθεσή του εναντίον της Αριστεράς.

«Στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Είπε ακόμη ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ανγκελα Μέρκελ προχώρησαν σε μυστική συμφωνία ανακωχής εν όψη των εθνικών εκλογών.

Δείτε ποιος μπουγέλωσε την Ανγκελα Μέρκελ .

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.