Πανελλήνεις 2012 Φυσική Θέμα Γ4: ανατροπή στη βαθμολόγηση

Πως θα βαθμολογηθεί εν τέλει το θέμα Γ4 της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2012; Δείτε αναλυτικά την οδηγία της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας εισάκουσε την «παράκληση» της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και τις αντιδράσεις κάποιων γονέων και τελικά έκανε στροφή 180 μοιρών μετά τον σάλο που προκάλεσε η ακύρωση του θέματος Γ4 της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2012.

Αναλυτικά η οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων προς τα βαθμολογικά κέντρα για το θέμα Γ4 της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2012:

«Η ΚΕΕ, ως αρμόδια για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε την 28-5-12 για να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση του μαθήματος Φυσική, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Ημερησίων.

Αφού έλαβε υπόψη της:

1) τα στοιχεία που προέκυψαν από την προβλεπόμενη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην κατανόηση του θέματος Γ4 της Φυσικής, όπως ακριβώς διατυπώθηκε,

2) τις απόψεις των Βαθμολογικών Κέντρων,

3) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση του θέματος Γ4 της Φυσικής ήταν μεν ελλιπής μόνο ως προς τη λέξη «πρώτο» (μέγιστο), πλην, όμως, η έλλειψη αυτή δεν θεωρείται, κατά την κρίση της Επιτροπής, ουσιώδης, ούτε ήταν ικανή να επηρεάσει την απόδοση των υποψηφίων, όπως, άλλωστε, αποδείχτηκε από την πειραματική βαθμολόγηση,

4) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση ήταν, κατά την κρίση της Επιτροπής, σύμφωνη με το πνεύμα του σχολικού εγχειριδίου και της εξεταστέας ύλης

5) το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων γίνονται αποδεκτές κατά πάγια αρχή των Πανελληνίων 2012.

Αποφασίζουμε

Να βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα Γ4 της Φυσικής για τις Πανελλήνιες 2012 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά, όπως κατωτέρω:

Γ1: 6 Γ2: 6 Γ3: 6 Γ4: 7».
Η βαθμολόγηση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα ξεκίνησε τη Δευτέρα, μετά την αποστολή της εν λόγω οδηγίας. Σημειώνεται ότι για όσους έχουν ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση.

Διαβάστε για το χαμό που δημιουργήθηκε στις πανελλήνιες με το θέμα Γ4 της Φυσικής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.