“Η Tρόικα οδηγεί σε οικονομικό κραχ την Ελλάδα”

Ποια ελληνική τράπεζα κατηγορεί σε έκθεση της την Τρόικα ότι οδηγεί την Ελλάδα στο κραχ του 1929; Tι αναφέρει το δελτίο της τράπεζας;

«Πέρασε το καλοκαίρι, μπήκε ο Οκτώβριος και η Τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής. Σε μια déjà-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτ.΄11, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των € 31,5 δισ. ευρώ» αναφέρεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας Αlpha Bank.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η Κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα, και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους € 13,5 δις για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των Προϋπολογισμών 2013 και 2014. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται και δραστικά μέτρα διαρθρωτικής προσαρμογής, όπως η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, η δρομολόγηση της μείωσης της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά επιπλέον 150.000 άτομα στην περίοδο 2011-2015 (μετά τη μείωσή της κατά 147,5 χιλ. άτομα στην περίοδο 2009-2011), η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της κεντρικής διοίκησης, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, κ.ά.

Από την άλλη πλευρά είναι τώρα σχεδόν βέβαιο ότι, μετά την καλύτερη του αναμενόμενου εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, τα απαιτούμενα μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών για την εκτέλεση του Π2013 θα είναι λιγότερα από τα μέτρα που ήδη θεσμοθετεί η Κυβέρνηση», αναφέρει στο δελτίο της η Alpha Bank.

Η Alpha Bank υποστηρίζει ακόμη ότι «με τη σημαντική και διατηρήσιμη μείωση των πρωτογενών δημοσίων δαπανών αλλά και των δαπανών για τόκους, και τα νέα μέτρα ύψους € 13,5 δις για την υλοποίηση των Προϋπολογισμών 2013 και 2014 συνεπάγονται την καλύτερη από την προβλεπόμενη εκτέλεση του Προϋπολογισμού τα επόμενα έτη».

Δείτε ποια μεγάλη τράπεζα θα εξαγοράσει η Alpha Bank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.