iefimerida.gr: ποιοι κρύβονται πίσω από το iefimerida, ιδιοκτήτες

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες και δημοσιογράφοι πίσω από την ιστοσελίδα iefimerida.gr; Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του iefimerida για την πορεία του site;

Μια σειρά από γνωστοί και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται πίσω από την ιστοσελίδα iefimerida.gr. Ποιοι είναι αυτοί και τι σχέση έχει το iefimerida με το Πρώτο Θέμα;

Επικεφαλής του iefimerida.gr είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης, που αποχώρησε πρόσφατα από το Πρώτο Θέμα. Ο Χρήστος Ράπτης εγκατέλειψε το Πρώτο Θέμα στο οποίο μάλιστα ήταν συνιδρυτής, καθώς η ενασχόλησή του με με το iefimerida.gr, δεν του επέτρεπε πλέον να ανταποκριθεί χρονικά στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στην ομάδα του iefimerida ανήκουν επίσης οι δημοσιογράφοι: Σωτήρης Ξενάκης, Γιώργος Παππούς, Σίλια Αντωνίου, Ελίνα Παυλάκη, Παντελής Ζαγοριανίτης, Νάντια Παπανικολάου, Άγγελος Μόσχοβας, Δημήτρης Καλαμαράς, Νόπη Αλεξανδροπούλου.

Για την αποχώρηση του από το Πρώτο Θέμα, ο Χρήστος Ράπτης έχει δηλώσει στο παρελθόν: “Όλα τα ταξίδια στην ζωή έχουν πάντα ένα τέλος. Για μένα σήμερα, τέλειωσε ένα συναρπαστικό ταξίδι οκτώ ετών που συνόδευσε την γέννηση της πιο πετυχημένης εφημερίδας της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και την πορεία της ως την κορυφή όπου παραμένει μέχρι σήμερα (…) Η ενασχόληση μου με το iefimerida.gr το οποίο διαγράφει εδώ και ενάμιση χρόνο μια σημαντική πορεία στο χώρο του διαδικτύου, δεν μου επιτρέπει πλέον να ανταποκριθώ χρονικά στις υποχρεώσεις που είχα αναλάβει.”

Για τους δεκατέσσερις μήνες λειτουργίας του iefimerida.gr, σε σημείωμά του ο Χρήστος Ράπτης ανέφερε:

«To iefimerida.gr κέρδισε την εμπιστοσύνη των χρηστών του Διαδικτύου με την αντικειμενική ενημέρωση, την ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της επικαιρότητας και τον πλουραλισμό στην θεματολογία του».

Ο ιδρυτής του σάιτ στο σημείωμά του προβάλει το ότι οι δημοσιογράφοι του iefimerida.gr έχουν απόλυτη ελευθερία να γράφουν την γνώμη τους και να υποστηρίζουν τα ρεπορτάζ τους, χωρίς να λογοκρίνονται από κανέναν είτε να αυτολογοκρίνονται για να μην γίνουν δυσάρεστοι στους ισχυρούς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Μάλιστα ο Χρ. Ράπτης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Στο iefimerida.gr λογοδοτούμε μόνο στους αναγνώστες μας και στην δεοντολογία της ανεξάρτητης, αντικειμενικής και μαχητικής δημοσιογραφίας».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!