Συνελήφθησαν οι ληστές της Αρχαίας Ολυμπίας – Ποιοι είναι

Πώς η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την κινηματογραφική ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας; Πώς ένα χρυσό δακτυλίδι την οδήγησε στη σύλληψη των δραστών;

Ένα χρυσό δαχτυλίδι της μυκηναϊκής εποχής προσπάθησαν να πουλήσουν οι ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά κατέληξαν να συλληφθούν.

Σε ένα ξενοδοχείο στην Πάτρα κλείστηκε το ραντεβού με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, που όμως για κακή τύχη των αρχαιοκάπηλων του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν αστυνομικός.

Η αστυνομία μετά από πληροφορίες πως οι δράστες προσπαθούσαν να πουλήσουν το χρυσό δαχτυλίδι, προσέγγισαν τους ληστές και κατάφεραν να κανονίσουν ραντεβού προσποιούμενοι ότι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν.

Ο 41χρονος άνδρας που φέρεται να είναι και ο αρχηγός της σπείρας αρχικά ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ, κατόπιν διαπραγματεύσεων όμως η τιμή έπεσε στις 300 χιλιάδες.

Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι του 14ου πΧ αιώνα με παράσταση ταύρου που είχε βρεθεί σε θαλαμωτό μηκυναϊκό τάφο στην περιοχή της Άνθειας.

Μετά τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία τον Φεβρουάριο του 2012 το Υπουργείο Πολιτισμού είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους συλληφθέντες, πρόκειται για Έλληνες, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έγιναν γνωστά μόνο μερικά από τα στοιχεία των ληστών του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας. Πηγές αναφέρουν πως είναι ηλικίας 35 με 45 χρόνων, ασχολούνται χρόνια με την αρχαιοκαπηλία.

Οι αστυνομικοί θέλουν, πρώτα να συλλάβουν όλους τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις. Έτσι αυτή την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τρεις παράλληλες επιχειρήσεις σε Πύργο, Πάτρα και Αθήνα.

Παράλληλα μετά την υπόδειξη από τους συλληφθέντες του σημείου όπου είχαν κρύψει μέρος από τα αρχαία αντικείμενα, μεταφέρθηκαν στο μουσείο προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση και να διευκρινιστεί εάν αντιστοιχούν με αυτά που άρπαξαν οι ληστές. Έτσι οι εκτιμήσεις των αστυνομικών που από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν πως τα κλοπιμαία δεν είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή, πλέον επαληθεύονται.

Διαβαστε για τα ίχνη ενός από τους ληστές στην Αρχαία Ολυμπία και πώς αυτά βρέθηκαν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.