#

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: τα συμπτώματα, ποιες κινδυνεύουν

Ποιοι είναι οι επικίνδυνοι παράγοντες και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες των γυναικών για πιθανή εκδήλωση του καρκίνου τραχήλου μήτρας;

Διαβάστε ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τον καρκίνο τραχήλου μήτρας:

1. Η παχυσαρκία

2. Η ατοκία, γυναίκες που δεν έχουν ωορρηξία

3. Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών

4. Ο σακχαρώδης διαβήτης

5. Η υπέρταση

6. Γυναίκες που έχουν πολλά χρόνια περίοδο, δηλαδή η πρώιμη εμμηναρχή και η καθυστερημένη εμμηνόπαυση

7. Γυναίκες που έκαναν πολλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης

8. Γυναίκες που κάνουν θεραπεία με αντιοιστρογόνα για καρκίνο μαστού (τα αντιοιστρογόνα σταματούν την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού ενώ αντίθετα έχουν οιστρογονική επίδραση στη μήτρα. Βέβαια η πιθανότητα να αναπτυχθεί καρκίνος στο ενδομήτριο είναι μικρή σε σχέση με αυτό που προσφέρει η θεραπεία αυτή στο μαστό της γυναίκας).

9. Η μόλυνση από ιούς: Ο ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων, γνωστός σαν Human Papilloma Virus ή HPV, θεωρείται σαν μια πιθανή αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Συχνά είναι ανιχνεύσιμος στον τράχηλο γυναικών που πάσχουν από τον καρκίνο αυτό. Υπάρχουν 80 τύποι του ιού HPV.

10. Η σεξουαλική δραστηριότητα: Οι γυναίκες που ήσαν σεξουαλικά δραστήριες σε μια νεαρή ηλικία και που είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο τραχήλου μήτρας.

11. Όσο νωρίτερα στην ηλικία αρχίσει τη σεξουαλική δραστηριότητα μια γυναίκα τόσο περισσότερο είναι αυξημένος ο κίνδυνος για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας.

Το ίδιο επίσης ισχύει με τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων με αποτέλεσμα, αυτές με πολλούς να έχουν περισσότερο κίνδυνο. Να σημειωθεί ότι ο καρκίνος τραχήλου μήτρας είναι σπάνιος στις παρθένες. Πιστεύεται ότι ο αυξημένος κίνδυνος στις γυναίκες με πολλούς ερωτικούς συντρόφους και σε αυτές που αρχίζουν σε μικρή ηλικία το σεξ, έχει σχέση με τη μόλυνση με τον ιό HPV.

12. Η ηλικία

13. Το κάπνισμα

14. Οι γυναίκες που πάσχουν από AIDS

15. Η κακή διατροφή με αυξημένη κατανάλωση λίπους

Διαβάστε ποια σχέση έχει το ύψος με τον καρκίνο των ωοθηκών;

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!