“Κούρεμα καταθέσεων και σε άλλες χώρες εκτός Κύπρου”

Σοκ και δέος στην Ελλάδα προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων και σε άλλες χώρες. Τι δήλωσε;

Αυτό που δεν συνέβη ούτε στην Ελλάδα, δηλαδή η βίαιη φορολόγηση καταθέσεων, έγινε στην Κύπρο αφήνοντας όλη την Ευρώπη με το στόμα ανοικτό.

«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.

Φαίνεται όμως οτι άλλη άποψη έχει το Eurogroup. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε καταθέσεις και σε άλλες χώρες εκτός από την Κύπρο, αν και τέτοιο σχέδιο δεν εξετάζεται στην παρούσα χρονική στιγμή. Τι θα γίνει όμως αν αυτό εξεταστεί το επόμενο διάστημα;

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι, από το πρωί της Τρίτης, θα περάσουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα ελληνικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Με τον τρόπο αυτό, η «ομπρέλα» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τις καταθέσεις Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν θα υποστούν οι πελάτες τους το κούρεμα.

Διαβάστε τι θα συμβεί με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Κύπρο εν μία νυκτί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.