Γιατί δεν αποφυλακίστηκε τελικά ο Γαβαλάς. Ατάκες από την απολογία του

Γιατί ο Λάκης Γαβαλάς δεν αποφυλακίστηκε τελικά μετά την απόφαση του δικαστηρίου; Ποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα αντιμετώπισε;

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις φυλακές του Κορυδαλλού θα
περάσουν τελικά ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του, Νότα, παρά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της απόφασης του δικαστηρίου, αφού οι δικηγόροι τους δεν πρόλαβαν ανοικτό το αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Αθηνών για να πληρώσουν την εγγύηση, παρότι είχαν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 4.000 ευρώ.

Έτσι, τόσο ο Λάκης Γαβαλάς όσο και η αδελφή του θα επιστρέψουν, αναγκαστικά, στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τους τελευταίους 14 μήνες, έως την Τρίτη οπότε θα λειτουργήσει το Εφετείο για να πληρώσουν την εγγυοδοσία και να αφεθούν ελεύθεροι.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε το πρωί τον Λάκη Γαβαλά σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο, ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, υπόθεση για την οποία άλλωστε βρισκόταν προφυλακισμένος εδώ και 15 μήνες μαζί με την αδερφή του Νότα και τον πρώην σύζυγό της Κ. Πανουσόπουλο.

Τι είπε ο διάσημος σχεδιαστής – Όλες οι σπαρταριστές ατάκες

Σύμφωνα με πληροφορίες o Λάκης Γαβαλάς είπε “πληρώνω το γεγονός ότι χάρη στο όνομά μου και την εργασία μου, πήρα μια αποθήκη και την έκανα κολοσσό. Δηλαδή τι θέλει το ελληνικό κράτος; Να σαπίσω στη φυλακή και να μην πάρει φράγκο; Αυτή τη στιγμή οι συνεργάτες μου Dolce και Gabbana είναι με το σκάφος τους στη Μήλο και εγώ είμαι εδώ κατηγορούμενος στο εδώλιο”.

Στο σημείο αυτό τον ρώτησε η εισαγγελέας “δηλαδή τι θέλετε κύριε Γαβαλά; Να πάτε και εσείς στη Μήλο;”

Απαντώντας ο κύριος Γαβαλάς είπε “το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή,χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές”.

Διαβάστε εάν θα αποφυλακιστεί ο Λάκης Γαβαλάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.