Αυτή είναι η απόρρητη έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών: “Γι’ αυτό κλείσαμε την ΕΡΤ”

Ποια τα κυριότερα αίτια που το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ; Διαβάστε την απόρρητη έκθεση.

Το «ναυάγιο» της προσπάθειας εξοικονόμησης εκατομμυρίων ευρώ από «λουκέτα», συγχωνεύσεις ή τον εξορθολογισμό Φορέων και Νομικών προσώπων, η παταγώδης αποτυχία στην επίτευξη των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων, οι υψηλές δαπάνες μισθοδοσίας της πλεονασματικής –όμως- ΕΡΤ, η κακοδιοίκηση και η έλλειψη ελέγχου αποτελούν τις κυριότερες αιτίες του «ξαφνικού θανάτου» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η οποία έβαλε «βόμβα» στα θεμέλια του πολιτικού σκηνικού.

Το e-reportaz αποκαλύπτει την πολυσέλιδη έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.

Το πολυσέλιδο έγγραφο καταγράφει συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την δημοσιονομική πορεία της χώρας. Ουσιαστικά αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει πιάσει μόλις το 6% του στόχου από τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Φορέων και Νομικών Προσώπων εξοικονομώντας ελάχιστα χρήματα. Προϊδεάζει, δε, και για άλλους «ξαφνικούς θανάτους» οι οποίοι ενδέχεται να έρθουν μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η έκθεση καταγράφει, επίσης, όλα τα συμπεράσματα σχετικά με την λειτουργία της ΕΡΤ. Χαρακτηρίζει την λειτουργία της «μη ανταποδοτική προς τους έλληνες πολίτες». Κάνει λόγο για «κατασπατάληση των εσόδων» επισημαίνοντας ότι η δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν παρείχε ποιοτικό πρόγραμμα στους πολίτες αλλά «συντηρούσε ένα σύστημα ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων», ενώ αναφέρει ότι δεν είχε εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο αναφορικά με τις αποδοχές του πάσης φύσεως προσωπικού της. Παραδέχεται όμως ότι και το 2012 η ΕΡΤ Α.Ε. ήταν πλεονασματική κατά 28.6 εκατ. ευρώ. Εκτιμά, όμως, ότι θα ήταν ακόμη πιο πλεονασματική αν δεν υπήρχαν υψηλά κόστη μισθοδοσίας και κακοδιαχείριση.

Καταρχάς, στην έκθεση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται οι «υποχρεώσεις» της χώρας μας ως προς τις μειώσεις απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση οι οποίες πρέπει να είναι τουλάχιστον 150.000 την περίοδο 2011-2015:
• Επισημαίνει ότι αποτελεί στόχο η τοποθέτηση 27.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2013,
• Αναφέρει επίσης ότι από την πρόσφατη αναθεώρηση του Μνημονίου Συνεννόησης τον Μάιο του 2013 ορίζεται ότι πριν την εκταμίευση «οι Αρχές εγκρίνουν τριμηνιαία σχέδια για 15.000 εξόδους, σωρευτικά μέχρι το τέλος του 2014».

Διαβάστε τι είπε ο Κωνσταντινόπουλος για τον Κουβέλη και την ΕΡΤ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.