Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κανείς το 2014

Ποιες οι καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κανείς το 2014; Ποια εταιρεία είναι η πρώτη στη λίστα για το 2014;

Δεν είναι μόνο οι ελληνικές εταιρείες που ξεχρεώνουν εύκολα με εναλλακτικούς τρόπους.

Υπάρχουν επίσης και οι “ιδανικοί χώροι εργασίας”. Η αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία Bain and Company βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τα καλύτερα μέρη για να δουλέψει κανείς το 2014, εκτοπίζοντας το Facebook από την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα, η οποία διεξάγεται με βασικό κριτήριο την ικανοποίηση των υπαλλήλων, η εν λόγω εταιρεία, με έδρα τη Βοστώνη, αναρριχήθηκε από την τέταρτη θέση στην πρώτη, καθώς οι υπάλληλοι της εξήραν το εργασιακό περιβάλλον, κάνοντας λόγο για άψογη συνεργασία, αξιοκρατία, εξέλιξη και συνεχή μάθηση.

Η σχετική έρευνα διεξήχθη από τον ιστότοπο Glassdoor, ο οποίος εξειδικεύεται σε θέματα καριέρας. Ζητήθηκε από Aμερικανούς υπαλλήλους να αξιολογήσουν την εταιρεία, στην οποία εργάζονται, συνολικά, αλλά και με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως οι ευκαιρίες καριέρας, η αποζημίωση και τα επιδόματα, η κουλτούρα και οι αξίες.

“Είμαστε απίστευτα περήφανοι που βγήκαμε καλύτερο μέρος για να δουλεύει κανείς”, λέει στο CNBC o Russ Hagey, επικεφαλής της Bain & Company, η οποία συγκέντρωσε 4,6 βαθμούς με άριστα το 5. “Για περισσότερα από 40 χρόνια, έχουμε επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας ξεχωριστής επαγγελματικής και προσωπικής εργασιακής εμπειρίας, η οποία σε αντάλλαγμα έχει τροφοδοτήσει την ανάπτυξη μας σε όλη την υφήλιο”.

Στη δεύτερη θέση για τις καλύτερες εταιρείες του 2014 του καταλόγου σύμφωνα με το newsmoney.gr,βρίσκεται το Twitter και ακολουθούν oi LinkedIn, Eastman Chemical και Facebook, στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως.

Παρά την πτώση του Facebook, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος επικεφαλής εταιρείας για το 2014, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του Glassdoor, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από μερικούς μήνες.

Την ίδια ώρα, η Google, η οποία είναι γνωστή για την παροχή πολύτιμων προνομίων στους υπαλλήλους της (δωρεάν γκουρμέ φαγητό μεταξύ άλλων), περιορίζεται στην όγδοη θέση των καλύτερων εταιρειών για το 2014.

Δείτε ποιες οι καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να δουλεύει κανείς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.