Σεισμός στην Αμφίκλεια ταρακούνησε και την Αθήνα: πόσα ρίχτερ

Πόσα ρίχτερ είναι ο σεισμός που έγινε στην Αμφίκλεια και ταρακούνησε και την Αθήνα; Διαβάστε τι ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μετά τον σεισμό στη Κεφαλονιά, ένας νέος σεισμός προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Αμφίκλειας. Η γη κουνήθηκε και στην Αττική.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν τις 10:00. Σύμφωνα, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στην Αμφίκλεια και είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πιο αναλυτικά το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 115 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, 37 χιλιόμετρα, νοτιοανατολικά της Λαμίας και 7 χιλιόμετρα βόρεια της Ελάτειας. Το εστιακό του βάθος, ήταν 5 χλμ.

Μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου τοποθετεί το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Δείτε τις εικόνες καταστροφής από τον σεισμό της Κεφαλονιάς και γιατί οι Ευρωπαίοι δε δίνουν λεφτά για τον σεισμό στη Κεφαλονιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.