Κεφαλονιά νέος σεισμός: η επόμενη μέρα, πού κοιμήθηκε ο κόσμος

Ποια η επόμενη μέρα στη Κεφαλονιά μετά το νέο σεισμό που σημειώθηκε στο νησί; Πού κοιμήθηκαν οι κάτοικοι του νησιού;

Στο έλεος των ρίχτερ και της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κεφαλονιά την επόμενη ημέρα του νέου μεγάλου σεισμού των 5,7 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπό τον φόβο νέων ισχυρών μετασεισμών (ο καθηγητής σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει σεισμό 7 ρίχτερ) και με φόντο τις καταστροφές σε κτίρια και δρόμους, εκατοντάδες συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά κοιμήθηκαν σε σκηνές, ΙΧ και γυμναστήρια, δυστυχώς χωρίς να έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Το νησί μετά το νέο σεισμό έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Δευκαλίων» που προβλέπει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους.

Η Κεφαλονιά παραμένει χωρισμένη στα δύο καθώς ο «λαβωμένος» επαρχιακός δρόμος Αργοστολίου-Ληξουρίου παραμένει κλειστός υπό τον φόβο κατολισθήσεων, ενώ ο δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης δήλωσε ότι θα χρειαστούν πολλά κοντέινερ με βοήθεια για τους πολίτες και σκηνές για να διανυκτερεύσουν. Ήδη, από χθες έχουν στηθεί πολλά συσσίτια.

Στο νησί ήδη έχει βρεθεί από χθες κλιμάκιο υπουργών, γ.γ. υπουργείων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ την Κεφαλονιά επισκέφθηκε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε ότι η εκκλησία θα σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους Κεφαλονίτες με φαγητό, νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Σήμερα αναμένεται να βρεθούν στην Κεφαλονιά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο από το νέο σεισμό στη Κεφαλονιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.