Taxisnet: τι να κάνετε όταν δεν εμφανίζει τις πληρωμές σας στην τράπεζα

Tι να κάνετε όταν το Taxisnet δεν εμφανίζει τις πληρωμές σας στην τράπεζα; Διαβάστε τη διαδικασία.

Έχετε πληρώσει κανονικά, εντός των προθεσμιών που σας είχαν θέσει, όλες τις οφειλές σας προς την Εφορία μέσω τράπεζας, αλλά εμφανίζεστε στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet του υπουργείου Οικονομικών, ως «οφειλέτης ληξιπρόθεσμου χρέους» και, ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να πάρετε τη φορολογική ενημερότητα που χρειάζεστε για να πουλήσετε ένα ακίνητό σας ή να εισπράξετε χρήματα από το Δημόσιο! Κι αυτό μόνο και μόνο, επειδή το πληροφοριακό σύστημα Τaxisnet του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμη «ενημερωθεί» πλήρως για την πληρωμή που κάνατε στην τράπεζα. Τι μπορείτε να κάνετε;

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, η μόνη λύση που μπορείτε να επιλέξετε είναι να πάτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όση ταλαιπωρία κι αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων της Δ.Ο.Υ. και να ενημερώσετε τους αρμοδίους υπαλλήλους ότι έχετε εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος σας. Εκείνοι θα ελέγξουν στους υπολογιστές τους και θα διαπιστώσουν ότι όντως έχετε πληρώσει κάποιο ποσό, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη «συνδεθεί» με το χρέος που είχατε, με αποτέλεσμα η οφειλή σας να εμφανίζεται ως «ανεξόφλητη». Κι αυτό διότι δεν έχει ακόμη διεκπεραιωθεί η διαδικασία πλήρους ενημέρωσης του συστήματος για το είδος του χρέους το οποίο εξόφλησαστε. Επειδή όμως εσείς επείγεστε να πάρετε το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να σας εξυπηρετήσουν, να προχωρήσουν δηλαδή άμεσα τη διαδικασία πλήρους ενημέρωσης του συστήματος, ώστε να εμφανίζετε και τυπικά ως «συνεπής οφειλέτης» και στη συνέχεια να σας εκδώσουν την ενημερότητα.

Τη διαδικασία αυτή πρέπει να την ακολουθήσετε μόνο εάν χρειάζεστε άμεσα το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για κάποια συναλλαγή σας. Αν δεν έχετε ανάγκη να πάρετε αυτή τη στιγμή αποδεικτικό ενημερότητας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε από όσα περιγράφηκαν παραπάνω. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υποστείτε την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η μετάβασή στη Δ.Ο.Υ.

Αρκεί μόνο να κάνεις υπομονή λίγες ακόμη μέρες, μέχρι το υπουργείο Οικονομικών να «περάσει» στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet τα πλήρη στοιχεία για τις πληρωμές που έγιναν στις τράπεζες τις τελευταίες μέρες, οπότε και θα αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα σας ως «συνεπούς οφειλέτη» στις οθόνες των υπολογιστών της Εφορίας σας.

Διαβάστε ποιες οι αλλαγές της φορολογικής δήλωσης 2014 στο taxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.