Φαρμακεία: ξεκίνησαν νέες απεργίες διαρκείας, πότε θα ανοίξουν

Πότε ξεκινούν οι εκ νέου απεργίες των φαρμακοποιών; Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα φαρμακεία;

Σε νέες κινητοποιήσεις, προχωρούν από την Τετάρτη 26 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί, καθώς όπως όλα δείχνουν, τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά επ’ αόριστον.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέσω συνέντευξης Τύπου “Προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα”.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης τόνισε πως “Ο Έλληνας ασφαλισμένος χάνει το φαρμακείο της γειτονιάς του. Πρόκειται για καταστάσεις πέραν κάθε λογικής, που ευνοούν πέντε ισχυρούς για να ελέγχουν την περίθαλψη. Τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή. Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη. Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο».

Ωστόσο, η διακοπή των απεργιών των φαρμακοποιών δεν δείχνει να σταματά σύντομα, τουλάχιστον μέχρι να ανακαλέσει τις διατάξεις του το Υπουργείο Υγείας, γεγονός, που έχει προκαλέσει σύγχυση σε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία.

Διαβάστε ποια η απόφαση της τρόικα για τα φάρμακα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.