Cyta Hellas: μυστήριο με την εταιρεία, τα 3 σενάρια για το μέλλον της

Ποιες οι 3 επιλογές που έχει η Cyta Hellas για το μέλλον της;

Τρείς επιλογές εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της Cyta για το μέλλον και την πορεία της μέχρι στιγμής ζημιογόνας Cyta Hellas.

Οπως τόνισε, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, ο πρόεδρος της Cyta, Χρίστος Πατσαλίδης σημείωσε ότι στο νέο παιχνίδι των τηλεπικοινωνιών ο οργανισμός εξετάζει όλες τις επιλογές για τη Cyta Hellas.

Είτε θα έχει αυτόνομη πορεία ή θα συγχωνευτεί με ανταγωνιστές της ή θα εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής, είπε, επισημαίνοντας πως όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά. Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και μόλις ο οργανισμός είναι κοντά σε κατάληξη θα ενημερωθεί η επιτροπή οικονομικών.

Ο κ. Πατσαλίδης εκτίμησε ότι στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνεται το παιχνίδι, θα μείνουν 2 με 3 μεγάλοι οργανισμοί. «Είτε η Cyta θα συμμετέχει σε σχήμα, είτε θα συνεχίσει αυτόνομα, είτε θα την κλείσουμε», ανέφερε.

Τόνισε παράλληλα ότι ο οργανισμός είναι σε θέση να στηρίξει ένα με δύο χρόνια τη Cyta Hellas, επισημαίνοντας πως οι ζημιές δεν είναι σημαντικές και είναι ανεκτές. Οι ζημιές της Cyta Hellas μειώθηκαν το 2012 στα €20,1 εκ. έναντι ζημιών €33,5 εκ. το 2011.

Υπέδειξε παράλληλα ότι η Cyta Hellas έχει αξία και δυναμική προσθέτοντας ότι σε ένα με ενάμιση χρόνο θα διερευνηθούν όλες οι επιλογές.

Τόνισε επίσης πως υπάρχει ευκαιρία να αξιοποιηθεί η Cyta Hellas και να επιφέρει σημαντικά έσοδα.

Διαβάστε πόσα εκατομμύρια χάνει η Cyta από το κούρεμα στην Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.