Νέο σκάνδαλο για ΝΔ: “Ο Μιχελάκης χρηματιζόταν από φυλακισμένο επιχειρηματία”

Τι αναφέρει το Hot Doc για τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη; Από ποιον, όπως υποστηρίζει, χρηματιζόταν;

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα του Hot Doc, που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου, και αναφέρει πως ο Υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγορείται ότι στις αρχές του 2013, χρηματίστηκε με την ιδιότητα του βουλευτή από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του τελευταίου, εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη!

Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία του έγκλειστου σήμερα στις φυλακές Κορίνθου, Αναστάσιου Πάλλη, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, οι οποίες περιέγραφαν το χρηματισμό του νεοδημοκράτη τότε βουλευτή, Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου σε βάρος επιχειρηματικών αντιπάλων του.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Hot Doc “Το Δεκέμβριο, η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο, αλλά χάνεται. Τέσσερις μήνες μετά και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν πήγε. Από τα επίσημα έγγραφα της Βουλής φαίνεται πως ως τις 3 Απριλίου δεν είχε πάει η δικογραφία. Σε συνομιλία που είχαμε με τον διευθυντή του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστήριξε πως δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή. Μέσα σε μία διαδρομή που είναι νομικά σαφής προσδιορισμένη και γεωγραφικά αποτελεί μια απλή διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, η δικογραφία και η ευθύνη έχουν χαθεί. Επειδή τα επιχειρήματα «θυμάμαι» ή «δεν θυμάμαι» δεν προβλέπονται ούτε από το νόμο, ούτε από την ηθική και τη λογική. Επειδή μιλάμε για δημόσια πρόσωπα για τα οποία οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Επειδή δεν τους φτάνει ούτε η ασυλία που έχουν θεσμοθετήσει και η ατιμωρησία για τα αδικήματά τους. Επειδή έχουν το θράσος να μηνύουν πολίτες και δημοσιογράφους που τους ελέγχουν, όπως οφείλουν άλλωστε, καταλαβαίνει κάποιος πως δεν είναι ένα «θέμα Μιχελάκη» αλλά θεσμικής ή μάλλον παραθεσμικής λειτουργίας. Το ένα θέμα είναι αν ο Γιάννης Μιχελάκης έχει χρηματιστεί. Αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη και έπρεπε η απονομή της να είναι σύντομη για να μην είναι σε ομηρία ο βουλευτής. Το δεύτερο θέμα είναι πως ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν απαντούν σε όλα αυτά, απαξιώνοντας τη λειτουργία του Τύπου και το Δημόσιο συμφέρον. Είναι αδιανόητο ο κύριος Σαμαράς να βγαίνει μόνο για να φωτογραφηθεί με τη Μέρκελ, αλλά να είναι αδιάφορος στο αν κάποιος υπουργός του χρηματίζεται όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς. Το βασικό όμως θέμα είναι τι συμβαίνει μεταξύ Δικαιοσύνης και πολιτικών προσώπων. Πώς ένας δημοσιογράφος όταν αποκαλύπτει την αλήθεια, δικάζεται δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα μετά από έφεση της Εισαγγελίας, αλλά η δικογραφία για τον υπουργό χάνεται σε μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων και τριών γραφείων; Για τον Γιάννη Μιχελάκη μπαίνει σοβαρό θέμα. Για την κυβέρνηση όμως και τον πρωθυπουργό μπαίνει το σοβαρότερο…”.

Διαβάστε πώς σημειώθηκε έκρηξη στο γραφείο του Μιχελάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.