Πίεση: ποιες οι 7 τροφές που τη μειώνουν δραστικά

Ποιες οι 7 τροφές, που ρίχνουν άμεσα την πίεση;

Ακόμη και σε άτομα νεαρής ηλικίας, εμφανίζεται πολλές φορές αυξημένη πίεση, η οποία προκαλείται κατά κύριο λόγο από το άγχος, σε περιπτώσεις χωρίς ανάλογο ιστορικό.

Ωστόσο, υπάρχουν 7 τροφές, τις οποίες όχι μόνο διαθέτει και χρησιμοποιεί κάθε σπίτι στην καθημερινότητά του αλλά αποτελούν και τον καλύτερο οδηγό για τη μείωση της πίεσης και την αποφυγή περαιτέρω φαρμακευτικών αγωγών.

Οι 7 τροφές, λοιπόν, σύμφωνα με το onmed.gr, που αποτελούν “εχθρό” για την αυξημένη πίεση είναι:

Μπανάνες: πρόκειται για ανεκτίμητη πηγή καλίου. Το πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο εξουδετερώνει την επίδραση του αλατιού και βοηθά τα νεφρά να λειτουργήσουν σωστά. Μόλις δύο μπανάνες την ημέρα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεσή σας κατά 10%.

Ασπράδι αυγού: σε οποιαδήποτε μορφή τους αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το ασπράδι αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και παρέχουν ένα πολύτιμο πεπτίδιο, που μειώνει την πίεση.

Τομάτα: τροφή, πλούσια σε λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) κατά 10% σε ποσότητα 25 mg.

Μαύρη σοκολάτα: το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς παρέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, αντίστοιχη με 30 θερμίδες, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 20% μέσα σε 18 εβδομάδες.

Καρπούζι: περιέχει Λ-κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση.

Σταφίδες: το ιδανικό σνακ για τον αποτελεσματικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς έχει αποδειχθεί πως μειώνει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική πίεση.

Τσάι από ιβίσκο: προτιμήστε το γευστικό αυτό τσάι αντί για τον καφέ στο πρωινό σας. Τρεις κούπες τσάι από ιβίσκο την ημέρα για έξι εβδομάδες συμβάλλουν στη μείωση της συστολικής πίεσης κατά επτά μονάδες. Ακόμη και αυτή η μικρή πτώση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Διαβάστε ποιες τροφές καθαρίζουν τα πνευμόνια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.