Αναιμία: ποια είναι τα συμπτώματα, τι πρέπει να προσέξετε. Τρόποι αντιμετώπισης

Ποια είναι τα συμπτώματα της αναιμίας και τι πρέπει να προσέξετε; Διαβάστε τρόπους αντιμετώπισης στην αναιμία.

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς αυτός βοηθά στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης και στην μεταφορά επαρκούς ποσότητας οξυγόνου προς τους ιστούς. Η έλλειψή του προκαλεί αναιμία, η οποία με της σειρά της επιδρά αρνητικά στον οργανισμό μας.

Συμπτώματα αναιμίας: Εύθραυστα νύχια, τριχόπτωση, διαρκής κόπωση, χλωμό δέρμα, αδυναμία, ζάλη, αυξημένοι παλμοί, εμβοές στα αφτιά, δύσπνοια.

Τρόποι αντιμετώπισης αναιμίας: Η βασικότερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι στον τομέα της διατροφής. Ποιες τροφές όμως είναι πλούσιες σε σίδηρο;

Καλές πηγές σιδήρου είναι οι ακόλουθες τροφές για να αντιμετωπίσετε την αναιμία: συκώτι, μοσχαρίσια μπριζόλα, αρνίσια σπλήνα, αβγά, μπούτι κοτόπουλο, όστρακα, σολομός, χταπόδι, ξιφίας, φακές, βρώμη, πιπεριές, σουσάμι, καρύδια, αμύγδαλα, ρεβίθια, σπανάκι, αγκινάρες, σταφίδες, φασόλια, γαρίδες, αρακάς.

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τις προαναφερθείσες τροφές συνοδεία τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Διαβάστε ποια τα συμπτώματα, που προοικονομούν την υπερκόπωση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.