Τι δείχνουν οι ακέφαλες σγίγγες της Αμφίπολης: φόβος από αρχαιολόγους ότι ο τάφος είναι…

Ποιους φόβους εκφράζουν οι αρχαιολόγοι για τον τάφο της Αμφίπολης; Τι μαρτυρούν οι ακέφαλες σφίγγες;

Καθηλωμένη στις εξελίξεις γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη, με την αγωνία να κορυφώνεται για το μυστικό που κρύβει ο τύμβος.

Τις τελευταίες ώρες, κάποιοι αρχαιολόγοι σπεύδουν να δηλώσουν πως κατά πάσα πιθανότητα ο τάφος, που βρέθηκε στην Αμφίπολη θα είναι συλημένος από τυμβωρύχους, ενδεχομένως κατά τα ρωμαϊκά χρόνια. Σε περίπου 20 μέρες οι αρχαιολόγοι θα φτάσουν στο επίπεδο του δαπέδου και θα ξέρουν αν έχει συληθεί ο τάφος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περισσότεροι θεωρούν πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί από τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων, κάτι που μαρτυρούν οι ακέφαλες Σφίγγες με τα σπασμένα φτερά που τον φυλάνε.

Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και προχωρούν εκατοστό εκατοστό, απομακρύνοντας επιμελώς τους χωμάτινους όγκους που περιβάλλουν τα ευρήματα τους.

Διαβάστε ποιο μυστικό κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης και ποιος ιστορικός ισχυρίζεται πως ο τάφος της Αμφίπολης είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.