Φάρμακα: σε τι τιμές θα πωλούνται από Σεπτέμβριο, ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Ποιες θα είναι οι νέες τιμές των φαρμάκων από τον Σεπτέμβριο;

Νέες τιμές αναμένεται να υπάρξουν στα φάρμακα, που κυκλοφορούν στην αγορά, με χιλιάδες πολίτες να κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, από τις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει κρυφές επιβαρύνσεις αλλά και μειώσεις τιμών σε κάποια σκευάσματα σε ποσοστό που αγγίζει το 4,7.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, το Νέο Δελτίο φαρμάκων αναμένεται να επιφέρει απώλειες 113 εκατομμύρια ευρώ για τη φαρμακοβιομηχανία, 102 εκατομμύρια ευρώ για τους φαρμακοποιούς των οποίων το ποσοστό κέρδους έπεσε στο 14,7% και 5,5 εκατομμύρια ευρω για τις φαρμακαποθήκες.

Αλλά και οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη καθώς 83 φάρμακα που ήταν στη θετική λίστα και αποζημιώνονταν μέχρι πρότινος πέρασαν στη λίστα με τα Μη Υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ)

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι οι νέες τιμές όλων των φαρμάκων θα επιφέρουν ετήσια εξοικονόμηση 50 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 20 εκατομμυρίων για το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Διαβάστε ποιοι ανασφάλιστοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.