Μύκονος: ποια 5 μοιραία λάθη οδήγησαν στον θάνατο του 10χρονου. Εξελίξεις

Ποια τα 5 λάθη, που οδήγησαν στον θάνατο τον 10χρονο στη Μύκονο;

Συνεχίζει να απασχολεί το μοιραίο συμβάν, που σημειώθηκε στο Καλό Λιβάδι Μυκόνο και που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 10χρονου αγοριού.

Μετά την τραγωδία στη Μύκονο έρχονται στο φως στοιχεία, τα οποία “καίνε” τον χειριστή του ταχύπλοου, στο οποίο και επέβαινε το άτυχο 10χρονο αγόρι, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν και κάποια “κενά” σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα 5 λάθη, που οδήγησαν στην τραγωδία φαίνεται πως σχετίζονται με τα εξής:

1. Ο 22χρονος, ο οποίος οδηγούσε το ταχύπλοο δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια για να “τραβάει” με το σκάφος θαλάσσια παιχνίδια.

2. Όπως αναφέρει ο νόμος, σε ταχύπλοο που χρησιμοποιείται για την έλκυση θαλάσσιων παιχνιδιών πάνω στο σκάφος θα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερο άτομο, ώστε να επιβλέπει τα παιδιά ή τους συμμετέχοντες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, κάτι που δεν συνέβη σε αυτήν την περίπτωση.

3. Ο χειριστής του ταχύπλοου όταν είδε πως ο άτυχος 10χρονος έπεσε στη θάλασσα δεν κατέβασε αμέσως ταχύτητα, αλλά αντίθετα έστριψε το τιμόνι και γύρισε το σκάφος προς το σημείο, όπου είχε πέσει το παιδί.

4. Σύμφωνα με πληροφορίες το σωσίβιο που είχε δοθεί στο 10χρονο από τους υπεύθυνους της επιχείρησης ήταν σάπιο και δεν μπορούσε να του προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια. Το αποτέλεσμα ήταν μόλις το σκάφος χτύπησε το παιδί εκείνο εξαιτίας της κακής κατάστασης που βρισκόταν το σωσίβιο δεν μπόρεσε να μείνει στην επιφάνεια.

5. Τελευταίο στοιχείο που προκύπτει είναι η απίστευτη δήλωση του λιμενάρχη Μυκόνου, ο οποίος φέρεται να είπε πως το παιδί συμμετείχε στο θαλάσσιο παιχνίδι χωρίς να γνωρίζει τα μέτρα ασφαλείας…

Διαβάστε πώς σκοτώθηκε ο 10χρονος στη Μύκονο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.