Γιώργος Καρατζαφέρης, offshore: η διαδρομή της μίζας και η παραίτηση

Ποιες οι εξελίξεις σχετικά με την offshore που φέρεται να έχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης;

Τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη βάζουν στο μικροσκόπιό τους ορκωτοί λογιστές, ύστερα από σχετικό αίτημα των εισαγγελικών αρχών και τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή για τις δύο υπεράκτιες εταιρείες, όπου εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να αποφανθούν οι ορκωτοί ελεγκτές της Βουλής για την υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη και για το αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει δηλώσει την off shore που φέρεται να έχει μαζί με τον γιο του και στην οποία εμφανίζονται να έχουν καταλήξει μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή 1,6 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες που διώκονται για μίζα-μαμούθ σε υπόθεση αγοράς Super Puma επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης, με δήλωσή του, άφησε να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του, ώστε να διευκολύνει τους εισαγγελείς. Όλα ξεκίνησαν από μία ανώνυμη καταγγελία η οποία ερευνάται εδώ και ένα χρόνο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Παπανδρέου και Ελευθεριάνο.

Μέσω της εν λόγω καταγγελίας ενημερώθηκαν οι αρχές ότι πρέπει να ψάξουν τα ίχνη μίας μίζας για τη σύμβαση αγοράς των 4 Super Puma που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 64 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των άλλων στοιχείων, ο καταγγέλλων ενημέρωνε και για την ύπαρξη off shore που πρέπει να μπουν στο δικαστικό στόχαστρο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ Eurocopter και ελληνικού Δημοσίου, δύο εταιρίες εμφανίζονται ως μεσάζοντες. Πρόκειται για τις Kestrel και Malwern, συμφερόντων δύο επιχειρηματιών που ενεπλάκησαν στη σύμβαση και σήμερα είναι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί Jersey η Malwern (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί από το 2000 έως και το 2008 με εμβάσματα 5,5 εκατ. ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες Copsi Sal και Medifin Sal οι οποίες ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της Eurocopter.

Στη συνέχεια, οι off shore Premium Properties και Malwern εμφανίζονται να βάζουν 1,6 εκατ. ευρώ στην off shore Catalina, που φέρεται ότι ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Δικαστικές πηγές μιλούν για ένα εύρημα που θέλει περαιτέρω διερεύνηση προτού εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα, γι’ αυτό άλλωστε ζητήθηκε η συνδρομή της Βουλής, η αρμόδια επιτροπή της οποίας ξεσκονίζει ήδη το πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχε δηλωθεί η off shore Catalina.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που αφορούν στη σύμβαση του εξοπλιστικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο ήδη κατηγορουμένων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών επίσης στο νησί Gernsey. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Διαβάστε ποια η αλήθεια για την offshore του Καρατζαφέρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.