Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της EgyptAir: Ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση [φωτο]

Που βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της EgyptAir; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης;

Συνεχίζεται το θρίλερ με την συντριβή του αεροπλάνου της Egypt Air.

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της EgyptAir που συνετρίβη τα ξημερώματα στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για δυο κομμάτια που εντοπίστηκαν 230 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ανάμεσα στους 56 επιβάτες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την EgyptAir, βρίσκονται ένα παιδί και δυο βρέφη. Ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 23:09 από το Παρίσι και χάθηκε στις 02:45. Την ώρα που χάθηκε πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών, στα 11.300 μέτρα, και είχε μπει στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Παρότι όπως δηλώνουν τόσο οι αιγυπτιακές όσο και οι γαλλικές αρχές, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να εντοπιστεί το αεροσκάφος και να ολοκληρωθούν οι έρευνες, το «φάντασμα» της τρομοκρατικής ενέργειας πλανάται πάνω από την υπόθεση.

Αν και προς το παρόν καμία ανάλογη ένδειξη κακόβουλης ενέργειας δεν υπάρχει, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι μόλις πριν από επτά μήνες το Ισλαμικό Κράτος είχε «φυτέψει» μια βόμβα σε ρωσικό αεροσκάφος με προορισμό τον Σινά, ενώ είχε ανακοινώσει ότι θα συνεχίζει να στοχεύει το Αιγυπτιακό κράτος και τους Δυτικούς που επισκέπτονται την Αίγυπτο.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να ξέμεινε από καύσιμα λίγο πριν την προσγείωσή του.

Ρωσία: Πιθανή η τρομοκρατική ενέργεια

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές που σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη με αεροπλάνο της Egyptian Airlines. Φαίνεται πως αυτή είναι τρομοκρατική ενέργεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 66 πολιτών από 12 χώρες», είπε ο Μπορτνίκοφ.

Η πτήση MS804 της EgyptAir είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, συνολικά 66 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 56 ήταν επιβάτες

Εικόνες από το σημείο συντριβής

Το «Maersk Ahram» συμμετέχει στις έρευνες για συντρίμμια στην περιοχή και το μεσημέρι της Πέμπτης ο καπετάνιος «ανέβασε» τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροπλάνο.

Διαβάστε τα στοιχεία που δείχνουν πώς το αεροπλάνο της EgyptAir καταρρίφθηκε ύστερα από επίθεση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.