EgyptAir: Πού βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, τι δείχνει το μαύρο κούτι

Τι δείχνει το μαύρο κουτί από το EgyptAir;

Συντρίμμια που πιθανότατα ανήκουν στο αεροσκάφος της EgyptAir έχουν βρεθεί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος, σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου. Η περιοχή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο ερευνών, που διεξάγουν ελληνικές και αιγυπτιακές δυνάμεις για το αεροσκάφος της EgyptAir.

Το Αλ Αραμπίγια ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 2 σωρούς να επιπλέουν στο σημείο που πιθανολογείται ότι συνετρίβη το μοιραίο Μπόινγκ, αλλά η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε ακόμα.

Η EgyptAir επιβεβαίωσε ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν νωρίτερα νότια της Καρπάθου και της Κρήτης είναι κατά πάσα πιθανότητα σωσίβια και πλαστικά από το χαμένο αεροσκάφος και σημειώνει πως βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες ταυτοποίησης των αντικειμένων σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές.

Δε λαμβάνεται σήμα από το μαύρο κουτί

Εν τω μεταξύ, οι ομάδες διάσωσης που βρίσκονται στο σημείο δεν λαμβάνουν σήμα από το μηχανισμό στο μαύρο κουτί, από τον οποίο μπορούν να εντοπίσουν τη θέση του. Αυτό, ουσιαστικά ενισχύει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης και της πιθανότητας ισχυρής έκρηξης, που να διέλυσε το αεροσκάφος.

Η πτήση MS804 της EgyptAir είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, συνολικά 66 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 56 ήταν επιβάτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα ελληνικά στοιχεία, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια και είχε εισέλθει στο FIR Αιγύπτου 5-10 μίλια νότια του σημείου Κόμπι – σημείο εξόδου του FIR Αθηνών. Τότε το αεροσκάφος κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες πραγματοποίησε έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και στη συνέχεια στροφή 360 μοιρών δεξιά με καθοδική πορεία πέφτοντας στα 15.000 και στα 10.000 μίλια οπότε χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.

Δείτε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο αεροπλάνο της EgyptAir και γιατί υποστηρίζουν πως το αεροπλάνο της EgyptAir δέχθηκε επίθεση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.