Στεφανίδη: Χρυσό μετάλλιο και τα μυαλά στα κάγκελα. Πώς το “σήκωσε” στο Ρίο 2016

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά από έναν μεγάλο τελικό στο επί κοντώ των γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήγε στο Ρίο με στόχο το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα επιστρέψει έχοντας στις αποσκευές της το χρυσό!

Η Κατερίνα Στεφανιδη ήταν εξαιρετική στον τελικό του επί κοντώ και με 4.85μ. κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή.

Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το 6ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: με άλμα στα 4.85 κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας 2η με το ίδιο ύψος αλλά παραπάνω αποτυχημένα άλματα την Αμερικανίδα Μόρις και 3η τη ΝεοΖηλανδή Μακ Κάρτνεϊ στα 4.80.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε εντυπωσιακά και με σταθερότητα τα άλματα της, περνώντας με την πρώτη τα 4.60 και 4.70 ενώ σε αυτό το ύψος έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, καθώς έμειναν έξω οι δύο πρώτες στο Λονδίνο, Σουρ και Σίλβα.

Ένα μικρό λαθάκι στα 4.80 (ύψος που είχε άνετα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια) και πέρασε με την 2η προσπάθεια, έφερε για λίγο πρώτη την Νεο Ζηλανδή, ενώ η Μόρις που είχε ένα αποτυχημένο άλμα στα 4.70 ακολουθούσε από κοντά.

Στα 4.85 έγινε η ανατροπή στην κατάταξη, καθώς το πέρασαν με την 2η η Στεφανίδη και η Μόρις, αλλά απέτυχε η ΜακΚάρτνεϊ, που έμεινε στο Χάλκινο.

Πλέον στα 4.90 η Στεφανίδη, έχοντας σίγουρο στο Ασημένιο, ήθελε μην το περάσει η Αμερικανίδα μια προσπάθεια νωρίτερα από εκείνη, και βγαίνοντας “ισόπαλες” (ακόμη και με 3 αποτυχημένα άλματα) να είναι εκείνη που θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την επίδοση της στον κλειστό (στο ανοιχτό είχε 4.86) για λεπτομέρειες (στο 1ο και στο 3ο κυρίως άλμα, που έριξε τον πήχυ πέφτοντας). Ούτε όμως και η Μόρις, που απέτυχε στο 3ο της άλμα ελάχιστα να ισοφαρίσει το δικό της εφετινό 4.90. Η Στεφανίδη ήταν Χρυσή Ολυμπιονίκης και κρατώντας την Ελληνική σημαία το πανηγύρισε.

Αυτό είναι το 7ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του Ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Λούης, Τσικλητήρας, Πατουλίδου, Κεντέρης, Τσουμελέκα και Χαλκιά οι προηγούμενοι. Και ξημερώματα Δευτέρας, στις 02.15, θα ακουστεί στο στάδιο Ζοάο Χαβελάνζε ο εθνικός μας ύμνος.

Χαρακτηριστικό των προσπαθειών των κοριτσιών είναι ότι το ύψος που ξεπέρασαν οι δύο πρώτες ήταν δέκα εκατοστά ψηλότερο από αυτό που είχαν περάσει οι Σουρ (ΗΠΑ) και Σίλβα (Κούβα) οι οποίες στον τελικό του Λονδίνου είχαν πάρει το χρυσό και το ασημένιο με 4.75μ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο στίβο μετά από το 2004. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Κατερίνα Στεφανίδη Χρυσό μετάλλιο 4.85

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50

11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50

12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50

Δειτε τι δήλωσε τρελαμένη η Κατερίνα Στεφανίδη αφού πήρε το Χρυσό μετάλλιο και διαβάστε ποιο είναι το ενδιαφέρον βιογραφικό της Κατερίνας Στεφανίδη, Χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.