Τρομερή αποκάλυψη για τεμαχισμό 3χρονης Άννυ: Ποιος ο τρίτος ένοχος [φώτο]

Ποιον έκρινε τρίτο ένοχο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον τεμαχισμό της 3χρονης Άννυ;

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν ο πατέρας της Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστός ως Νικολάι, για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ,υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ,αποφάνθηκε πως οι δυο κατηγορούμενοι, πατέρας και Νικολάι, από κοινού διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας,τεμαχισμός, από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως απειλούνται και ο πατέρας και ο Νικολάι, με ισόβια κάθειρξη στην περίπτωση που δεν τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό .

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3) ,και παρά την πρόταση της εισαγγελέως , έκρινε ένοχη την μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ωστόσο,ο πρόεδρος του δικαστηρίου και δυο ένορκοι είχαν την άποψη πως η κατηγορούμενη έπρεπε να κηρυχθεί αθώα. Οι δικαστές ομόφωνα απάλλαξαν την γυναίκα για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνα Μπορίσοβα ζήτησε να αναγνωριστεί στην εντολέα του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων ενώ αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του ότι το δικαστήριο δίκασε « για το επάγγελμα της και όχι για την πράξη όπου έκανε, δηλαδή τον τεμαχισμό της μικρής Άννυ».

Η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου, η οποία στην πρόταση της είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών .

« Να δεχτείτε ότι πήγε στην Γερμανία για να δώσει μια προοπτική σε αυτή και το παιδί της».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ένοχου πλέον Σάββα δεν ζήτησε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα , η υπεράσπιση του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας γιατί ,όπως είπε, «βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος ».

Η εισαγγελέας, ωστόσο ,πρότεινε να μην αναγνωριστεί στους κατηγορούμενους και ενόχους κανένα ελαφρυντικό χαρακτηρίζοντας του «αμετανόητους ψυχρούς και ψύχραιμους».

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό απορρίπτοντας όλα τα σχετικά αιτήματα.

Σημειώθηκε και πάλι μειοψηφία σε ότι αφορά το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών που ζητήθηκε από την υπεράσπιση της μητέρας τους Άννυ καθώς τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να της αναγνωριστεί.

Η εισαγγελική πρόταση για τους ενόχους ήταν η εξής:

Η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου όταν κλήθηκε να προτείνει επί των ποινών εισηγήθηκε να επιβληθεί στο Σάββα, πατέρα της 3χρονης Άννυ, ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, φυλάκιση 2 ετών για την περιύβριση νεκρού, 2 χρόνια για παράνομη οπλοχρησία και 15 μήνες για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Τις ίδιες ποινές πρότεινε η εισαγγελέας και για τον συγκατηγορούμενό του Νικολάι.

Για την μητέρα της 3χρονης Άννυ η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των 6 ετών για το αδίκημα της κακουργηματικής έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο «Είναι η ελάχιστη που προβλέπεται» είπε προς το δικαστήριο.

Διαβάστε για ποιο λόγο ισχυρίζεται ότι σκότωσε την μικρή Άννυ ο πατέρας της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.