Γιάννενα σεισμός: Πάνω από 170 μετασεισμοί, ποια η αλήθεια για τον μεγάλο σεισμό [φωτο]

Θα ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία και το Πανεπιστήμιο μετά τον σεισμό στα Γιάννενα;

Πάνω από 170 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στα Γιάννενα, μετά τον ίσχυρο σεισμό το βράδυ του Σαββάτου.

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν σημειώθηκε ο σεισμός στα Γιάννενα εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Έχουν καταγραφεί και ζημιές, τόσο σε σπίτια, αλλά και σε ναούς και δρόμους, εξαιτίας των κατολισθήσεων που ακολούθησαν.

Tο κλίμα ανησυχίας “βοηθούν” και οι συνεχείς μετασεισμοί. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία από το site του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μετασεισμοί είναι διαδοχικοί και εξαιρετικά συχνοί.

Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Δευτέρα

Ύστερα από ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, αποφασίστηκε αύριο, Δευτέρα, να μείνουν κλειστές οι μονάδες εκπαίδευσης και οι αθλητικοί χώροι στα Γιάννενα, για προληπτικούς λόγους, μετά τον σεισμό 5,3 ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, σημειώνοντας ότι οφείλεται σε καθαρά προληπτικούς λόγους.

Έτσι αύριο δεν θα λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως επίσης στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου. Κλειστό θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και όλοι οι χώροι άθλησης –γυμναστήρια- που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα.

Σύνεση και ηρεμία

Η παραφιλολογία που διαρρέεται από το πρωί σήμερα στα Γιάννενα, σχετικά με νέο μεγάλο σεισμό που αναμένεται να συμβεί, καθώς επίσης και τα όσα αυθαίρετα διαδίδονται περί δεκάδων ρηγμάτων που έχουν περικυκλώσει τα Γιάννενα, μόνο πανικό προκαλούν στους πολίτες που με αγωνία περιμένων να μάθουν νέα πώς θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.

Τα “παπαγαλάκια” της ανευθυνότητας έκαναν και πάλι το θαύμα τους και προτού κυλήσουν οι πρώτες 48 ώρες, έβγαλαν το “επιστημονικό” πόρισμα ότι δήθεν ο χθεσινοβραδινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, ίσως και να μην ήταν ο κύριος σεισμός.

Οι ώρες απαιτούν σύνεση και από όλους όσοι εμπλέκονται ή και παρακολουθούν τις εξελίξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάψουν με τη στάση τους να προκαλούν πανικό.

Άλλωστε η παρουσία στα Γιάννενα του προέδρου του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα είναι η μόνη που μπορεί να μας ενημερώσει για το οτισήποτε συμβαίνει γύρω από το θέμα.

Διαβάστε που έχουν καταγραφεί ζημιές στα Γιάννενα μετά τον σεισμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.