Δίνει στεγνά τον δολοφόνο η χήρα Κυριάκου Αμοιρίδη: “Ο εραστής μου ζήλευε τον σύζυγό μου, δεν…”

Ποιο το ξέσπασμα της συζύγου του Κυριάκου Αμοιρίδη;

Αν και τα στοιχεία είναι εις βάρος της, η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία του Ελληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία.

Η σύντροφος του δολοφονηθέντα, Φρανσουάζ, έχει ήδη προφυλακιστεί με δικαστική εντολή, μαζί με τον εραστή της, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο και τον εξάδελφο του του, Εντουάρντο Μορέιρα Τενέστσι ντε Μέλο.

Όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η Φρανσουάζ υποστήριξε με δάκρυα στα μάτια ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της.

Το ίδιο υποστήριξε και ο εραστής της, ωστόσο το τρίτο άτομο που εμπλέκεται στο φόνο, ο ξάδερφος του αστυνομικού… καίει τους δύο εραστές καθώς αποκάλυψε ότι όλα ήταν προμελετημένα.

Συγκεκριμένα ο ξάδερφος αποκάλυψε ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία είχαν συναντηθεί και οι τρεις και η Φρανσουάζ του είχε υποσχεθεί 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στο έγκλημα, ποσό που θα του έδινε 30 ημέρες αργότερα «αν όλα πήγαιναν καλά».

Η Φρανσουάζ ωστόσο λέει πως όλα είναι ψέματα. Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες μέσα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού. Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό και μάλιστα επειδή εκείνος μπαινοέβγαινε με ευκολία στην οικία, λόγω επαγγέλματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Αμοιρίδης! Οπως είπε η γυναίκα, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτό ήταν που κατά τη γνώμη της όπλισε το χέρι του.

Για τον Ελληνα σύντροφό της, μίλησε με τα χειρότερα λόγια, τονίζοντας ότι ήταν μονίμως μεθυσμένος και την κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά. Αυτό ωστόσο το καταρρίπτουν με τις καταθέσεις τους η μητέρα και η αδερφή της που μιλούν για έναν υπέροχο άνθρωπο, αναφερόμενες στον Αμοιρίδη, που φερόταν πάντα με στοργή στη γυναίκα του και φρόντιζε να έχει τα πάντα αυτή και η 11χρονη κόρη τους. Οι τρεις τους συνήθιζαν να κάνουν πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, ενώ είχαν και έντονη κοσμική ζωή.

Τι υποστήριξε ο εραστής της Φρανσουάζ

Ο εραστής της συζύγου του πρέσβη, στρατιωτικός αστυνομικός ο ίδιος, παραδέχθηκε κατά την ανάκριση- αφού του έδειξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που τον τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος- ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στραγγάλισε τον Ελληνα πρέσβη, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε ενώ βρισκόταν σε άμυνα, καθώς οι δυο τους είχαν πιαστεί στα χέρια. Δεν διευκρίνισε όμως την αιτία του καβγά τους. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι αρχές είχαν βρει αίμα στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού, εκτιμώντας ότι ίσως ο Αμοιρίδης– που βρέθηκε απανθρακωμένος- μαχαιρώθηκε, καθώς οι γείτονες δεν είχαν ακούσει πυροβολισμούς.

Απελπισμένος, όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, κάλεσε τον εξάδελφό του για να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κρύβοντάς το μέσα σε ένα χαλί. Όμως, σύμφωνα με την «O Dia», που δημοσίευσε τις παραπάνω πληροφορίες, ο εξάδελφος του δράστη είπε στους αστυνομικούς μία διαφορετική ιστορία.

Διαβάστε ποιες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία Αμοιρίδη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.