Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν φύγει ο Σόιμπλε

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν αποχωρήσει ο Σόιμπλε;

Έχει αρκετή πλάκα, αυτή η εμμονή που δείχνουν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό τέλος του Βόλφανγκ Σόιμπλε, το οποίο μάλιστα, προβλέπουν κάθε τρεις και λίγο.

Στην αρχή προέβλεπαν οτι θα τον διώξει η Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκπαραθύρωση του ΔΝΤ και την αναδιάρθρωση του χρέους που ο ίδιος αρνείται.

Τώρα τρίβουν τα χέρια τους με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Μάρτιν Σούλτς να παίρνει κεφάλι.

“Θα χάσει η Μέρκελ και θα φύγει παίρνοντας μαζί της και τον Σόιμπλε” ψιθυρίζουν στους συνομιλητές τους με το ύφος του σκλαβωμένου που λαχταρά την λευτεριά του.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει κάποιος να πληροφορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οτι στην Γερμανία συγκυβερνούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

Συνεπώς, είτε η Μέρκελ κερδίσει, είτε ο Σούλτς, η γερμανική πολιτική δεν θα αλλάξει. Κι αν δεν είναι υπουργός Οικονομικών ο Σόιμπλε, θα αντικατασταθεί με κάποιον που θα είναι το ίδιο αδιάλλακτος, όσο κι ο Σόιμπλε.

Επιπλέον, αφελέστερη προσέγγιση από την ελληνική δεν υπάρχει. Ο Σόιμπλε δεν κατηγορεί την Ελλάδα από πείσμα, αλλά επειδή οι κυβερνήσεις μας δεν τηρούν τα συμπεφωνημένα.

Κι επειδή οι Γερμανοί είναι πλέον έξαλλοι έπειτα από τρία μνημόνια γιατί εξακολουθούν να πληρώνουν περισσότερους φόρους για να δανειζόμαστε εμείς με σχεδόν μηδενικά επιτόκια.

Όσο προχωρά η προεκλογική περίοδος στην Γερμανία λοιπόν, τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι κατά της Ελλάδας. Οι Γερμανοί πολιτικοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ευχαριστημένους τους Γερμανούς και όχι τους ‘Έλληνες. Κι όσο οι Γερμανοί φωνάζουν πως πετάνε τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δεν θα βρεθεί γερμανός πολιτικός που θα ισχυριστεί το αντίθετο.

Ας μη βιάζονται λοιπόν να πανηγυρίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή χάνει έδαφος η Μέρκελ. Θυμίζουν τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που πανηγύριζαν το 1977 που εξελέγη πρόεδρος στις ΗΠΑ ο Τζίμυ Κάρτερ, επειδή πίστευαν οτι είναι η αρχή της επικράτησης του σοσιαλισμού στον πλανήτη.

Ούτε η Γαλλία θα αλλάξει αν φύγει ο Ολάντ, ούτε η Γερμανία θα αλλάξει αν φύγει η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε.

Ο κάθε ηγέτης φροντίζει πάνω από όλους, τον λαό του. Και καλά θα κάνουμε να το αποδεχθούμε κάποτε κι εμείς στην Ελλάδα.

Διαβάστε ποιο το βρώμικο παρελθόν του Σόιμπλε που έχει προκαλέσει σάλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.