Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες, διακοπές νερού, εικόνες καταστροφής, κινδύνεψαν άνθρωποι [φωτο, vid]

Τι συνέβη με τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη;

Πρωτοφανείς εικόνες χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε λίγη ώρα έπεσε τεράστια ποσότητα νερού, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, υπόγεια και ισόγεια πλημμύρισαν, άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά, κινδύνευσαν ζωές.

Η Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες.

Το ύψος της βροχής ήταν μεγάλο, σύμφωνα με το σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών έπεσαν 72,4 χιλιοστά βροχής μόνο σε μια ώρα, ενώ ταυτόχρονα η θερμοκρασία μειώθηκε δραματικά από τους 23 στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Η θεομηνία, πάντως, πέρα από όλα τα άλλα, άφησε τη Θεσσαλονίκη χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ οι διακοπές στην υδροδότηση θα συνεχιστούν έως σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, υποστηρίζει η ΕΥΑΘ.

Διακοπές ρεύματος:

Την ίδια ώρα οι Θεσσαλονικείς έμειναν και χωρίς ρεύμα, τα προβλήματα ωστόσο φαίνεται ότι έχουν αποκατασταθεί.

Οι πλημμύρες και η εισροή υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς, έθεσαν εκτός λειτουργίας 12 κύριες υπόγειες γραμμές Μέσης Τάσης στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Χείμμαροι οι δρόμοι -Παρασύρθηκαν άνθρωποι και οχήματα

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη μετέτρεψαν τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Μία γυναίκα παρασύρθηκε από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη, την οποία διέσωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είχε καταφέρει να γατζωθεί σε κάποια σχοινιά και αυτό της έσωσε τη ζωή.

Διαβάστε γιατί δεν πέφτει ο Πύργος της Πίζας σύμφωνα με Έλληνα επιστήμονα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.