Εικόνες σοκ από φωτιές σε Πεντέλη, Μάτι: Δεκάδες στο νοσοκομείο με εγκαύματα. «Πηδούν στη θάλασσα για να…» [φωτο]

Ποιες οι σοκαριστικές εικόνες από τις φωτιές σε Πεντέλη και Μάτι; Πόσοι οι τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα;

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε τουλάχιστον 20 κλήσεις για άτομα που υπέστησαν εγκαύματα από τις φωτιές σε Πεντέλη, Ραφήνα.

Σε θρίλερ με δεκάδες εγκλωβισμένα άτομα σε σπίτια εξελίσσεται η κατάσταση στο Μάτι.

Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δεν έχουν σταματήσει να δέχονται κλήσεις για βοήθεια.

Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.

Οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή ενώ ένας κάτοικος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι είδε ένα μωρό λίγων μηνών με σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει ήδη 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία.


Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά την πληροφορία ότι 10 αλλοδαποί, πιθανότατα Δανοί, μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθειά τους να σωθούν από το πύρινο μέτωπο, επιβιβάστηκαν σε βάρκα στο Μάτι Αττικής στη Νέα Μάκρη και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος οργώνουν την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος, είπε πως «άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία και παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν».

«Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδούν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας.

Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αθηναίος.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο καπετάνιος του Super Runner που επέστρεφε από Τήνο, καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και το πλήρωμα του πλοίου κλήθηκαν να σώσουν από τη θάλασσα, στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι, πέντε άτομα που έπεσαν στο νερό για να σωθούν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.