Φαίδων Γεωργίτσης: Αισθησιακές ταινίες, τσ@ντες, σeξοκυνηγός και… Δανδουλάκη, Φυσσούν [vid]

Ποια η αλήθεια για τις αισθησιακές ταινίες του Φαίδωνα Γεωργίτση; Ποιοι άλλοι έκαναν; Δείτε σκηνές.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με ρόλους που τον καθιέρωσαν ως τον απόλυτο γόη στο λευκό πανί.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης μεγάλωσε σε ένα αρκετά ιδιαίτερο οικογενειακό περιβάλλον. Από τη μία ο πατέρας του, αξιωματικός του Ναυτικού ήταν αυστηρός, από την άλλη η μητέρα του ήταν υπερπροστατευτική, καθώς είχε χάσει τη μεγαλύτερη κόρη της σε ένα δυστύχημα. Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν 3 ετών η μεγαλύτερη αδερφή του σκοτώθηκε την ώρα που έπαιζε σε μία οικοδομή της γειτονιάς, στη Νέα Σμύρνη.

Ο ηθοποιός έχει πει αργότερα σε συνέντευξη του, πως το μόνο που θυμάται από το θάνατο της αδερφής του ήταν το κλάμα της μητέρας του. Σε όλη του την παιδική ηλικία ωστόσο δεν είχε την ελευθερία που είχαν τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς, ακριβώς για αυτό τον λόγο.

Σε συνεντεύξεις του, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε δηλώσει πως ήθελε να γίνει ηθοποιός από μικρή ηλικία. Βρέθηκε τελικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε από τον πατέρα του, όμως τελικά στη σχολή φοίτησε ελάχιστους μήνες, καθώς η υποκριτική ήταν η μεγάλη του αγάπη στην οποία δεν θα γύριζε την πάλτη. Έγινε δεκτός στη σχολή του Καρόλου Κουν, αργότερα φοίτησε και στις σχολές του Χρήστου Βλαχιώτη και του Πέλου Κατσέλη.

Φαίδων Γεωργίτσης: «Με ταύτισαν με τις αισθησιακές ταινίες, αλλά δεν το έκανα μόνο εγώ»

Στον κινηματογράφο, ο Φαίδων Γεωργίτσης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960, στο «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν. Ακολούθησε μία μεγάλη καριέρα ειδικά την δεκαετία του 1960 με συμμετοχή σε πολλές γνωστές και επιτυχημένες ταινίες.

Αργότερα, τη δεκαετία του 1970, συμμετείχε και αυτός όπως και άλλοι Έλληνες ηθοποιοί σε αισθησιακές ταινίες, πράγμα για το οποίο κατακρίθηκε.

Σε συνέντευξη του το 2016, είχε μιλήσει γι’ αυτό: «Εκείνη την εποχή κάναμε όλοι οι πρωταγωνιστές τέτοιες αισθησιακές ταινίες. Η Δανδουλάκη, ο Καλλέργης, ο Φυσσούν. Όλοι.

Απλώς, δεν ξέρω γιατί όλοι έμειναν στο δικό μου όνομα. Λέω και πάλι όμως, ήταν θέμα επιβίωσης και έπρεπε να δουλέψουμε όπου υπήρχε δουλειά. Ωστόσο, θα σου πω και το άλλο: οι κινηματογραφιστές έβαζαν ως… τσόντα μέσα σκληρές σκηνές πoρνό από το εξωτερικό. Και έτσι βγήκε και η λέξη «τσόντα»»

Δείτε σκηνές από τις αισθησιακές ταινίες του Φαίδωνα Γεωργίτση:

Διαβάστε από τι πέθανε πραγματικά ο Φαίδωνας Γεωργίτσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.