Κοροναϊός: Θετικό στον ιό και το παιδί της 38χρονης. Κλείνει για 14 ημέρες το 105ο δημοτικό Θεσσαλονικής

Θετικό στο Κοροναϊό και το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη. Κλείνει το 105ο δημοτικό σχολείο

Κοροναϊός: Θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε κι άλλο μέλος της οικογένειας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του, αλλά δεν πήγε την Τετάρτη.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του, σε απομόνωση.

Το παιδί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Το συγκεκριμένο σχολείο, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα.

Τα νεότερα για την υγεία της 38χρονης:

Με ήπια συμπτώματα και σε καλή ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται απομονωμένη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, στο Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η 38χρονη γυναίκα, η οποία επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη ως το πρώτο θετικό κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (26/02) οι γιατροί ξεκίνησαν να της χορηγούν ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19, από το οποίο νόσησε.

Η 38χρονη, η οποία είναι επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο πρόσφατα, λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων στο χώρο της μόδας και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, φέρεται να πέρασε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η ίδια παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κοροναϊό, όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα, με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Η 38χρονη θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε καραντίνα για 14 ημέρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.