Θέματα Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Πανελλήνιες 2020: Επίκαιρο στην εποχή της καραντίνας

Δειτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση στις Πανελλήνιες 2020. Αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους και τους συγγενείς τους.

Αυλαία για τις Πανελλήνιες 2020 σήμερα και αύριο για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια, το μάθημα που θα εξεταστούν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Έκθεση (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.

Το θέμα που έπεσε ήταν η ανάγνωση βιβλίων και ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού χρόνου των μαθητών. Πρόκειται για ένα θέμα που χαρακτηρίστηκε επίκαιρο, καθώς στην εποχή της καραντίνας οι μαθητές κλήθηκαν να διαχειριστούν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα θέματα – απαντήσεις για τις Πανελλήνιες 2020.

Το fimes.gr ενημερώνει έγκαιρα σε συνεργασία με μεγάλα φροντιστήρια για τα θέματα – απαντήσεις των Πανελληνίων 2020, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Πανελλήνιες 2020: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης στην Έκθεση

Mεταβάλλεται η βαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο είναι το μόνο κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Το διαγώνισμα χωρίζεται σε τέσσερα ερωτήματα, εκ των οποίων το πρώτο βαθμολογείται με 15 μονάδες, το δεύτερο με 40 μονάδες, με τα υποερωτήματα -ανάλογα με τη βαρύτητά τους- να βαθμολογούνται με 15, 15 και 10 μονάδες, το τρίτο θέμα με 15 μονάδες και το τέταρτο με 30 μονάδες.

Η βαθμολόγηση θα είναι πιο ενισχυμένη στις ερωτήσεις που αφορούν τη Γλώσσα και ελαφρώς χαμηλότερη στα ζητούμενα που αφορούν τη Λογοτεχνία, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη βαθμολόγηση του κάθε ερωτήματος με το που λάβουν το διαγώνισμα.

Δείτε τα θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση στις Πανελλήνιες 2020 ΕΔΩ:

Πανελλήνιες 2020 Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση Θέματα – Απαντήσεις (Νέο σύστημα)

Πανελλήνιες 2020 Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση Θέματα – Απαντήσεις (Παλιό σύστημα)

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.