Έξαλλος ο Δήμαρχος Γλυφάδας: Κανένας δάσκαλος δεν έκανε τεστ κορονοϊού παρά το κρούσμα. Αλήθεια και αντιδράσεις

Τι έγινε σε σχολείο της Γλυφάδας με κρούσμα κορωνοϊού; Γιατί ο Δήμαρχος κατηγορεί τους δασκάλους και τι απαντούν;

Εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αγανακτισμένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπακινολάου, για το γεγονός ότι κανένας δάσκαλος από το 5ο Δημοτικό δεν πήγε να κάνει τεστ για κορωνοϊό παρόλο που διαγνώστηκε θετικός εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Αυτό είναι ακατανόητο. Πραγματικά ακατανόητο. Και μάλιστα από τους σεβαστούς μας δασκάλους, που τους εμπιστευόμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας.

«Μεριμνήσαμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε, σε μονάδα του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, να κάνουν μοριακό τεστ όλοι οι δάσκαλοι του συγκεκριμένου σχολείου, σήμερα κιόλας το πρωί», σημείωσε ο δήμαρχος.

«Ε, λοιπόν, από το σύνολο των 25 δασκάλων δεν πήγε κανείς! Ενημερώθηκε το σχολείο ότι μπορούν να πάνε είτε το πρωί, πριν το μάθημα, είτε όσοι δεν προλάβουν, μετά το μάθημα. Πήγε μόνο μία δασκάλα που είπε ότι χάθηκε και βρέθηκε αλλού», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

Δεν το χωράει το μυαλό μας, ειλικρινά.

Σήμερα, από όλους τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού Γλυφάδας, που όφειλαν να…

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papanikolaou στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Η αλήθεια βέβαια ίσως κρύβεται κάπου αλλού, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα σχόλια που δίνουν μια διαφορετική εικόνα:

– Εγώ έχω φίλη μας δασκάλα στο σχολείο, και δεν τους είπε κανένας να πάνε για τεστ. Ασθενής είναι ο διευθυντής που έλειπε όλη την εβδομάδα, δεν είχε μπει σε αίθουσες. Είτε ο δήμαρχος είναι ψεύτης, η κάπου χάθηκε η επικοινωνία. Να ψάξει να βρει το κενό γιατί έχουμε ολόκληρη σχολική χρονιά μπροστά μας.

– Το σχολείο έπρεπε να κλείσει με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης. Αυτό δεν έγινε! Πως θα έφευγαν οι δάσκαλοι από το σχολείο??? Με την ανάρτηση του αυτή ο δήμαρχος προσπαθεί να καλύψει λάθη δικά του η των συνεργατών του!

– Γιατί να πάνε οι δάσκαλοι κι όχι οι μαθητές; Εγώ θεωρώ απολύτως λογικό για έναν εργαζόμενο που τηρεί όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, ΔΕΝ ήρθε σε στενή επαφή με το κρούσμα (ο ΕΟΔΥ έχει συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιος θεωρείται “στενή επαφή” και σίγουρα ΔΕΝ είναι απλά να εργάζεστε στο ίδιο κτίριο) και ΔΕΝ έχει κανένα σύμπτωμα να μην τρέχει από τη Γλυφάδα στο κέντρο της Αθήνας για να κάνει ένα τεστ που ούτως ή άλλως θα βγει αρνητικό. Ακριβώς γι’αυτό κλείνει πλέον μόνο το τμήμα του κρούσματος κι όχι όλο το σχολείο, όπως γινόταν την άνοιξη. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι αν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτικός που ήταν “στενή επαφή”, πρέπει να πάει.

– Λογικό είναι. Ποιος θέλει να μπει σε 15ήμερη υποχρεωτική καραντίνα; Και να υποχρεώσει σε καραντίνα τα μέλη της οικογένειας του; Και να βάλει σε μπελάδες όλες τις επαφές του;

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.