Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία, ΗΣΑΠ 6,7 Ιουλίου: Νέα ταλαιπωρία, τι ώρα στάσεις εργασίας

Πότε έχουν απεργία τα ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία, ΗΣΑΠ;

Στάση εργασίας από την Τρίτη 6 Ιουλίου, προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν την Τετάρτη 7 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η στάση στο μετρό ανακοινώθηκε από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούνται κάποια δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Οπως σημειώνουν, «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!!

Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!».

Προσθέτουν, δε, ότι «τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3».

«Τα εξοντωτικά επίσης βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στάση εργασίας και στα λεωφορεία

Στάση εργασίας προκήρυξαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία για την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Οπως εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων, από αύριο μέχρι την Παρασκευή θα πραγματοποιούνται 5ωρες στάσεις εργασίας από τις 12:00 ως τις 17:00. «Αν συνεχιστούν οι διακεκομμένες βάρδιες, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη μέχρι Παρασκευή στάσεις εργασίας μεταξύ 12.00 και 17.00», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων για τη στάση εργασίας στα λεωφορεία:

«Μετά την έκτακτη συνεδρίασή μας, αποφασίσαμε τα εξής :

Έως τη Δευτέρα, 05/07/2021, συνεχίζει να ισχύει η απόφαση του Συνδικάτου μας ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα εργάζεται σε διακεκομμένη βάρδια και κανένα δεδουλευμένο ρεπό.

Από Τρίτη 06/07/2021 έως και Παρασκευή 09/07/2021 στάσεις εργασίας από 12:00 έως 17:00 εάν στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.