Απεργία 28/2, παραλύει η Ελλάδα: Τι θα γίνει με ΜΜΜ, σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, ΜΜΕ

«Παραλύει» την Τετάρτη (28/2) η Ελλάδα, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και οι μετακινήσεις των πολιτών στην πρωτεύουσα θα διεξάγονται μετ’ εμποδίων.

Οι οδηγοί ταξί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας.

Επίσης δάσκαλοι και γιατροί θα απεργήσουν, ενώ τέλος, καθηλωμένα θα μείνουν τα αεροπλάνα, ενώ και οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

Ειδικότερα:

24ωρη: Τρένα, Προαστιακός, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων.

Ρολά και στις σταθερές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό καθώς 7 σωματεία ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Χωρίς ταξί έως τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης (29/2)

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ προχώρησαν από σήμερα σε 48ωρη απεργία η οποία θα λήξει στις 6:00 η ώρα το πρωί της Πέμπτης. Νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία καταλήγοντας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα – Ανακοινώσεις από Aegean και Olympic Air

Επίσης, καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Η AEGEAN και η Olympic Air εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το επιβατικό κοινό που διαθέτει εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, πως μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεμένα τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Και οι γιατροί στην απεργία

Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/02/24 και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.