North Evia Samos Pass Gov Gr: Αίτηση εδώ για επίδομα διακοπών 300€. Όποιος προλάβει, κανένα κριτήριο

Μία έκπληξη περιμένει όσους θέλουν να κάνουν επιδοτούμενες διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια, αφού ίσως και μέσα στην ημέρα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για υποβολή αιτήσεων, ώστε όσοι επιθυμούν, να λάβουν το freedom pass τους, και να ταξιδέψουν τον Ιούλιο στους δύο προορισμούς επωφελούμενοι της επιδότησης North Evia-Samos Pass.

Η επιδότηση North Evia Samos Pass Gov Gr θα δοθεί σε voucher στο κινητό, τα ποσά κυμαίνονται ανάλογα με τον μήνα που θα επιλέξετε για διακοπές, ενώ το πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 φάσεις.

Για την υποβολή της αίτησης στο vouchers.gov.gr/eviasamospass δεν υπάρχει κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, με την επιλογή των ωφελούμενων να γίνεται με βάση τον χρόνο υποβολής της, μέχρι εξαντλήσεως των vouchers.

Οι 4 φάσεις του προγράμματος North Evia Samos Pass Gov Gr για διακοπές σε Εύβοια και Σάμο

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις

Φάση 1 Ιουλίου 2022,
Φάση 2 Αυγούστου 2022,
Φάση 3 Σεπτεμβρίου 2022
Φάση 4 Οκτωβρίου 2022

Τα ποσά των φθηνότερων διακοπών

Οι δικαιούχοι του προγράμματος North Evia Samos Pass Gov Gr που θα επιλέξουν ως προορισμό τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης -Αγίας Άννας, θα λάβουν 150 ευρώ για όλες τις Φάσεις της δράσης, εκτός από τη Φάση 2, δηλαδή τον Αύγουστο, όπου θα πάρουν 100 ευρώ.

Οι δικαιούχοι «που θα επιλέξουν ως προορισμό τη Σάμο, θα πάρουν 300 ευρώ για όλες τις Φάσεις, πλην της Φάσης 2, δηλαδή τον Αύγουστο που θα πάρουν 200 ευρώ.
Η οικονομική ενίσχυση της δράσης είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων North Evia Samos Pass Gov Gr κάθε φάσης προσδιορίζονται ως εξής:

Φάση 1: μετά την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως και Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Φάση 2: από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Φάση 3: από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Φάση 4: από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Οι ως άνω ημερομηνίες λήξης υποβολής αιτήσεων κάθε φάσης ισχύουν εφόσον δεν έχει εξαντληθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός κάθε φάσης.

Η δράση ολοκληρώνεται την 31/12/2022.

Πώς βγαίνει η άυλη ψηφιακή κάρτα

Η διαδικασία για την αίτηση North Evia Samos Pass Gov Gr μπορεί να γίνει είτε στο gov.gr είτε σε ένα ΚΕΠ.

Μπαίνετε στο gov.gr στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοιξει με τους κωδικους Taxisnet.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, αντλούνται και εμφανίζονται τα στοιχεία των ωφελούμενων, θα πρέπει να βάλετε στο σύστημα το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
Στη συνέχεια, δηλώνετε τον προορισμό της επιλογής του, Σάμο ή Βόρεια Εύβοια.

Δηλώνετε ότι ο ίδιος και οι ωφελούμενοι αυτού δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Ο.Α.Ε.Δ., του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.

Παράλληλα δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Δικαιούχοι της επιδότησης

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «North Evia-Samos Pass», ορίζονται όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

Ως τρόπος επιλογής των δικαιούχων ορίζεται η χρονική σειρά υποβολής των αιτήσεων, και με την προϋπόθεση ότι πληρούνται τα κριτήρια υπαγωγής των αιτήσεων στο πρόγραμμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του παρόντος άρθρου και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά Φάση όπως περιγράφονται στο αρθρο 12 της παρούσας.

Ως «Ωφελούμενοι» των δικαιούχων του προγράμματος «North Evia-Samos Pass», ορίζονται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νόμιμα αναγνωρισμένο ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος κατά την έννοια της παρ. 1, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

Ποιοι αποκλείονται της επιδότησης

Αποκλείονται όσοι έχουν κύρια κατοικία σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο, όπως αυτή προκύπτει από την περσινή δήλωση εισοδήματος 2020.

Αν δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης από τον δικαιούχο.

Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι δεν διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Απαιτείται και αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθεί για ανέπαφες πληρωμές (ΠΡΟΣΟΧΗ: με δυνατότητα NFC)

Απαγορεύεται να κάνουν αίτηση όσοι έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ, του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή άλλης συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ποια επιχείρηση δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα

Δεν είναι επιλέξιμες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν αποκλειστικά τερματικές συσκευές συναλλαγών (POS) που ανήκουν στην κατηγορία των Web/Virtual Pos.

Μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής North Evia-Samos Pass, οι δικαιούχοι μπορούν να επαληθεύουν, με αναζήτηση βάσει του ΑΦΜ της επιχείρησης, εφ’ όσον το γνωρίζουν, τη δυνατότητα χρήσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η εφαρμογή επιστρέφει την πληροφορία σχετικά με την συμμετοχή ή μη της συγκεκριμένης επιχείρησης στη δράση.

Συνεπώς ο έλεγχος ή η σχετική ερώτηση στο κατάστημα επιβάλλονται να γίνουν ΠΡΙΝ την κατανάλωση και την πληρωμή.

Ο αριθμός άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά Φάση καθορίζεται ως εξής:

Φάση 1: Βόρεια Εύβοια 8000/Σάμος 4000

Φάση 2: Βόρεια Εύβοια 4050/Σάμος 2025

Φάση 3: Βόρεια Εύβοια 7300/Σάμος 3650

Φάση 4: Βόρεια Εύβοια 2000/Σάμος 1000

Σύνολο: Βόρεια Εύβοια 21.350/Σάμος 10.675

Επιλέξιμοι Ταχυδρομικοί Κωδικοί
Βόρεια Εύβοια

34004, 34005, 34010,

34012, 34200, 34300

Σάμος

83100, 83101, 83102,

83103, 83104, 83200

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.