Mπέρδεμα με πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Νέες διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για ημερομηνίες

H αλλαγή των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων «μπέρδεψε» τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν άλλοι ότι δεν είδαν στο λογαριασμό τους την κύρια σύνταξη και άλλοι ότι δεν είδαν την επικουρική.

Η πίστωση των συντάξεων του Νοεμβρίου ξεκίνησε απόψε το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αύριο 26 Οκτωβρίου για ορισμένες κατηγορίες ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν τη σύνταξη στις 30 του μηνός.

Ωστόσο το σύστημα καταβολής των συντάξεων άλλαξε μετά την κατάργηση των μέτρων για την πανδημία και παρά τις συχνές ανακοινώσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τις αλλαγές δεν αποφεύχθηκε το αλαλούμ.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Σύμφωνα με το νέο σύστημα την 26η/10/2023 ( αρχής γενομένης από το απόγευμα της 25ης ) καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016).

Επίσης από σήμερα καταβάλλονται οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα ενώ του δημοσίου θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου.

Την 30η/10/2023 ) θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Συνεπώς οι συνταξιούχοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στο εξής:

Οι συντάξεις των μη μισθωτών και των μισθωτών από 1/1/2017 θα πληρώνονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) ενώ οι συντάξεις των μισθωτών και του δημοσίου θα πληρώνονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.