Πεν Νταλαούρα: Ποιος ο Θάνος Λιόντος που αρνείται ότι κρύβεται πίσω από τον γνωστό λογαριασμό

Χαμος έχει προκληθεί γύρω από το αληθινό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το συριζαίικο τρολ λογαριασμό στο X (πρώην Twitter), με το όνομα Πεν Νταλαούρα.

“Φωτιές” άναψε η στήλη “Dark Room” του newmoney.gr, η οποία το πήγε ένα βήμα παραπέρα και προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου που χειρίζεται τον εν λόγω λογαριασμό.

Όπως γράφει η στήλη, “η Πεν Νταλαούρα όπως αντιλαμβάνεστε είναι καλλιτεχνικό και πρόκειται για τον Θανάση ή Θάνο (θα πεθάνωωωωω) που άγνωστο γιατί υπογράφει ως γυναίκα, ο οποίος δηλώνει PR expert και λέει ότι ασχολείται με τουριστικά, με celebrities και με τη Mykonooooos, ήταν θαυμαστής του Τσίπρα, αλλά τώρα είναι στενός (αν με αντιλαμβάνεστε) της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ”.

Μάλιστα, το “Dark Room” επικαλείται και ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, από το 2015, το οποίο αναφέρεται στο εν λόγω άτομο: “Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ανέτρεξα στο αρχείο μας και βρήκα ένα αποθεωτικό δισέλιδο δημοσίευμα για τον ίδιο τον Θανάση ή Θάνο ή Πεν Νταλαούρα το οποίο είχε γίνει το 2015 σε αυτό το έντυπο που αποκαλεί σήμερα η κυρία Νταλαούρα ή Θανασάκης ή Θάνος “Πρώτο Φλέμμα”. Πω πω πω, τι αγένεια είναι αυτή, κυρία μου”.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Thanos Liontos με τον διευθυντή του Πρώτου Θέματος, Μπάμπη Κούτρα, ο συγκεκριμένος ρωτήθηκε πώς έφτασε να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο δημοσίευμα από την στιγμή που δεν αναφέρθηκε το επώνυμό του, αλλά ένα από τα πλέον δημοφιλή ονόματα στην Ελλάδα, όπως είναι το Θανάσης, απάντησε ότι είδε σχετικές δημοσιεύσεις στον Διαδίκτυο.

Νωρίτερα, ο λογαριασμός Πεν Νταλαούρα είχε σπεύσει να κάνει ανάρτηση στο twitter δηλώνοντας ότι δεν λέγεται «Θάνος» ή «Θανάσης». Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο συγκεκριμένος λογαριασμός αφότου είχε δημοσιευθεί το παρόν άρθρο δημοσίευσε μία μακροσκελή ανάρτηση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων «αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό αυτής της χυδαίας επίθεσης κ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο Πρόεδρος μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει και οφείλουν να πάρουν τώρα, άμεσα θέση κ να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του».

Δείτε την ανάρτηση:

Ο ίδιος ο Thanos Liontos διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο ίδιο μέσον κοινωνικής δικτύωσης:

Όλη η ανάρτηση του Θάνου Λιόντου

Συνομίλησα πριν λίγο τηλεφωνικά και σε εξαιρετικά πολιτισμένο επίπεδο, με τον Διευθυντή του Πρώτου Θέματος, κύριο Μπάμπη Κούτρα, σχετικά με ανυπόγραφο σημερινό δημοσίευμα στο http://newmoney.gr με τίτλο “Το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ Πεν Νταλαούρα ή κατά κόσμον Θάνος-PR expert”.

Επειδή πολλοί, ανάμεσα τους κι εγώ, θεώρησαν εσφαλμένα ότι “φωτογραφίζει” το πρόσωπο μου ως Πεν Νταλαούρα, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει, ο κύριος Κούτρας, με δήλωσε πως κακώς θεωρήθηκε από μέρος του διαδικτύου ότι το άρθρο στο newmoney παραπέμπει σ’ εμένα, αφού, έχουν αποδείξεις για το ποιος είναι ο πραγματικός χειριστής του λογαριασμού Πεν Νταλαούρα και σε κάθε περίπτωση όχι ο Θάνος Λιόντος. Η φράση που χρησιμοποίησε ήταν η εξής: “κύριε Λιόντο, σας διαβεβαιώ πως δεν αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο σας οποιαδήποτε σχέση με τον λογαριασμό Πεν Νταλαούρα”. Η παρούσα δήλωση, δημοσιοποιείται και είναι σε πλήρη γνώση και με τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου Μπάμπη Κούτρα, ως αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης μου, όπως του αιτήθηκα και αποδέχθηκε.

Ο/η χειριστής του λογαριασμού Πεν Νταλαούρα, προς τιμήν του, ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, απολογήθηκε γι’ αυτό που συνέβη και υποσχέθηκε οτι θα αναρτήσει κι από πλευράς του την παρούσα δήλωση αποκατάστασης του ονόματός μου.

Καλώ όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, επώνυμους και ανώνυμους, όπως αποσύρουν άμεσα, το δίχως άλλο, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, υπαινιγμούς και οποιοδήποτε άλλο υλικό που έχει διακινηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μου και με εμπλέκει με τον εν λόγω λογαριασμό, άλλως, δηλώνω πως θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα που μου παρέχει ο νόμος, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη και θα διεκδικήσω από τον κάθε ένα ξεχωριστά αποζημίωση για την προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου, που έχει πληγεί βάναυσα και αναίτια. Από τούδε και στο εξής, οποιοσδήποτε δεν σεβαστεί τη βούλησή μου, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, χωρίς έτερη προειδοποίηση.

Ποιος είναι ο Θάνος Λιόντος

Από τα συμφραζόμενα, πολλοί θεώρησαν ότι “ο Θανάσης ή Θάνος” που χειρίζεται τον λογαριασμό του τρολ είναι ο Θάνος Λιόντος, ιδιοκτήτης της εταιρείας “The Luxury Choice VIP Concierge”.

Ο μοναδικός Έλληνας μέλος της επιτροπής των Seven Star Global Luxury Awards ή αλλιώς Oscars of Luxury, αλλά και ένας από τους καλύτερους VIP concierge.

Ανάμεσα στους πελάτες του, συγκαταλέγονταν η Μαντόνα, η Lady Gaga, ο Λιονέλ Μέσι, η Μόνικα Μπελούτσι, αλλά και άλλοι διεθνείς σταρ.

Σπούδασε Τουριστικές Επιχειρήσεις στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού αλλά και του αθλητικού χώρου.

Ποινικές ευθύνες

Είναι προφανές ότι ο κ. Thanos Liontos επιδιώκει να αποσυνδέσει το όνομά του από το troll «Πεν Νταλαούρα», μιας και οι αναφορές που έχουν γίνει από τον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι σε πολλές περιπτώσεις μηνύσιμες – κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος ταυτοποιηθεί ότι βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό θα έχει ποινικές ευθύνες.

Οι αντιδράσεις ΝΔ και Γεωργιάδη

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που με ανακοίνωσή της ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Ρωμανού έχει ως εξής:

«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον υπόγειο μηχανισμό λάσπης, δολοφονίας χαρακτήρων και μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ με ρεπορτάζ του newmoney.gr. Συνεχίζεται και η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα επιμένουμε, ζητώντας απαντήσεις μέχρι να σπάσει την αφωνία της η Κουμουνδούρου και να έρθουν στο φως τα σκοτεινά υπόγεια των κυκλωμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που επί χρόνια μόλυναν τον δημόσιο διάλογο με fake news και τοξικότητα».

Νωρίτερα, ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε κάνει ανάρτηση για το θέμα:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.