Συντάξεις Μαρτίου 2024: Τι ώρα στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι

Πότε θα γίνουν τελικά οι πληρωμές για τις συντάξεις Μαρτίου 2024; Τελικές ώρες και ημερομηνίες.

Οι συντάξεις μπαίνουν πάντα στις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα, οι συντάξεις Μάρτιου -όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ- θα πληρωθούν από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, όπως κάθε μήνα, τα χρήματα των συντάξεων φαίνονται στο λογαριασμό των συνταξιούχων από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή για κάποιους από σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Νωρίτερα ο ΕΦΚΑ γνωστοποίησε στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους τις επίσημες ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Αναλυτικά:

Την 26η/2/2024, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). -Στην τράπεζα από 23/2 μετά τις 17:00-

Την 28η/2/2024, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. -Στην τράπεζα από 27/2 μετά τις 17:00-

Το «παράθυρο» για σύνταξη και με χρέη στον ΕΦΚΑ

Οι ασφαλισμένοι που έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα «επιφυλακτικοί» όσον αφορά τη χρήση της νέας δυνατότητας που προσφέρει ο νόμος, ειδικά μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για διαγραφή οφειλών.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο κύριος λόγος για το χαμηλό ενδιαφέρον προς τη δυνατότητα αυτή, ιδίως από μη μισθωτούς, είναι ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η διαγραφή του χρέους θα επιφέρει και τη διαγραφή του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, εκτός αν συμπληρώσουν τον απαιτούμενο ασφαλιστικό χρόνο.

Γι’ αυτό τον λόγο, πολλοί οφειλέτες, ιδίως εκείνοι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, επιδιώκουν να διατηρήσουν το χρέος τους κοντά στα 30.000 ευρώ. Με την ενεργοποίηση της διάταξης που επιτρέπει τη συνταξιοδότηση με οφειλές έως αυτό το ύψος, μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Πληροφορίες δείχνουν ότι η απαιτούμενη υπουργική απόφαση θα είναι έτοιμη έως το τέλος Φεβρουαρίου ή τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Διαβάστε τις τελικές τιμές όλα τα τιμολόγια ρεύματος και βρείτε τον φθηνότερο πάροχο για εσάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.