Ξεσπά 3ος Παγκόσμιος πόλεμος: Τραμπ, πύραυλοι, Ρωσία. Χαμός με χημικά αέρια στη Συρία

Γιατί ξεσπά 3ος παγκόσμιος πόλεμος και τι δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για Ρωσία και Συρία;

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Τραμπ και τη Ρωσία σχετικά με το συριακό ζήτημα κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα: καθώς η Μόσχα, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, αντέταξε χθες Τρίτη 10 Απριλίου το βέτο της σ’ ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Όμως από την άλλη πλευρά, οι Δυτικοί, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά τους αφού είχαν ήδη διατυπώσει με σαφήνεια την απειλή για στρατιωτικά αντίποινα.

Κι ενώ το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο έπειτα από τη χθεσινή αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας λάδι στη φωτιά έριξαν σήμερα οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, Αλεξάντερ Ζασίπκιν, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV ότι «αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και θα χτυπηθούν και τα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι».

Η ηχηρή απάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν άργησε να έρθει. Με μία ανάρτηση στο Twitter προειδοποίησε τη Ρωσία για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» κατηγορώντας παράλληλα τη Μόσχα για την υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

«Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραία και νέοι και ‘έξυπνοι’! Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η απάντηση ήρθε σχεδόν άμεσα από την Μαρία Ζαχάροβα, την επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια».

Διαβάστε την προκλητική προειδοποίηση των Γκρίζων Λύκων προς την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.