#

Τι παθαίνεις αν δεν το κάνεις: ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία

Ποιες είναι οι ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις που έχεις αν κάνεις αποχή; Πόσο καλό κάνει στην υγεία ο έρωτας;

Πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις χωρίς να το κάνεις, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αποχή να επηρεάζει και να επιδρά τη συνολική σου υγεία; Πόσο καλά γνωρίζεις το βιολογικό σου ρολόι; Μπορείς να καταλάβεις πότε το σώμα σου ζητάει να το κάνεις;

Όταν χρειάζεσαι μπορείς να ηρεμήσεις και να το «ξεχάσεις» με κάποιες τρυφερές χειρονομίες του/της συντρόφου σας, ή χρειάζεσαι κανονική επαφή για να ικανοποιηθείς; Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τέτοιες ερωτήσεις, δημιουργούνται συχνά συγκρούσεις οι οποίες οφείλονται στη διαφορά της συμπεριφοράς και των ερωτικών αναγκών μεταξύ των ανθρώπων.

Το σώμα σου “λέει” πότε το χρειάζεται

Ίσως είναι εύκολο να αγνοηθούν τα σήματα που στέλνει το σώμα σου σχετικά με την ανάγκη να το κάνεις, καθώς πολλές φορές τα “μπερδεύεις” με άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταλάβεις είναι να παρατηρήσεις πόσα και ποια αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται αμέσως μετά την συνεύρεση. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ο έρωτας δεν είναι πάντα υπόθεση για «δύο», με άλλα λόγια, μπορείς να βάλεις και τον αυνανισμό στο πρόγραμμα.

Οι επιπτώσεις αποχής για την υγεία:

Η αποχή μπορεί να προκαλέσει πολλές αρνητικές επιπτώσεις και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις οι αντιδράσεις μπορεί να είναι σωματικά και ψυχολογικά σοβαρές: φαγούρα στο δέρμα, εκνευρισμός, θυμός κ.ά. Μπορεί ακόμα να πληγώσεις τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου, συναισθηματικά ή ακόμα και σωματικά, επειδή δεν «ακουσες» την έκκληση του σώματός σου για να το κάνεις.

“Το χρειάζομαι”

Όταν θα φτάσεις στο σημείο να καταλαβαίνεις απόλυτα το μήνυμα που στέλνει το σώμα σου: «Το χρειάζομαι» θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις τις φάσεις που παρατηρούνται αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα. Εάν το καταφέρεις θα μπορέσεις να εμποδίσεις τις όποιες κακές αντιδράσεις.

Φυσικά, αυτές οι φάσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες όπως, η ηλικία, το φύλο, ο τρόπος ζωής, η φυσική κατάσταση, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση κ.ά. Γενικά θα πρέπει να βρεις το χρόνο για να «ψάξεις» τον εαυτό σου, το σώμα σου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου και έτσι θα καταλάβεις πότε θα πρέπει να πάρεις τη “δόση” που σου λείπει.

Διαβάστε πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο από το ποτό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!