Δολοφονία Γκιόλια: Σέχτα, παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες

Γιατί η Σέχτα Επαναστατών δολοφόνησε τον Σωκράτη Γκιόλια και πώς εμπλέκονται παρακράτος και troktiko; Τι ήξερε ο Γκιόλιας και ποιοι προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα;

«Κύριοι δημοσιογραφοι την επόμενη φορά θα μας βρείτε στην πόρτα σας». Με τον τρόπο αυτό είχε απειλήσει πριν από 18 μήνες η Σέχτα Επαναστατών και το έκανε πράξη με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την στοχοποίηση του Γκιόλια με τις συλλήψεις του Επαναστατικού Αγώνα. Σχόλια και κείμενα που είχαν αναρτηθεί τότε στο troktiko για τη δράση των τρομοκρατών είχαν ενοχλήσει με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ηλεκτρονική «βεντέτα» μεταξύ Troktiko-Indymedia. Είναι προφανές ότι η Σέχτα Επαναστατών παρακολούθησε τις κινήσεις του Σωκράτη Γκιόλια, τον περίμεναν και άδειασαν τα όπλα τους πάνω του. Ήταν όμως η δολοφονία Γκιόλια απλά μια πράξη αντεκδίκησης για τα αντιτρομοκρατικά του σχόλια;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ομοιότητες της δολοφονίας Γκιόλια με την μαφιόζικη δολοφονία Μπάμπαλη από τη 17Ν με συνταγή μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ. Τότε πολλοί υποστήριξαν οτι οι μυστικές υπηρεσίες, με την μεταμφίεση της 17 Νοέμβρη, δολοφόνησαν έναν αρχιβασανιστή της χούντας στα πλαίσια εκκαθάρισης λογαριασμών εντός της CIA και πλασαρίσματος της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών με «επαναστατικό» πρόσωπο. Τώρα κάποιοι υποστηρίζουν οτι μυστικές υπηρεσίες και παρακράτος ανοίγουν νέο κύκλο αίματος, δολοφονώντας δημοσιογράφους που γνωρίζουν πολλά και είναι «ενοχλητικοί».

Ο Σωκράτης Γκιόλιας θήτευσε στη «σχολή» Τριανταφυλλόπουλου. Αποτέλεσε τον κεντρικό πυλώνα των εκπομπών του και γνώριζε πολλά. Κάποια στιγμή όμως διαχωρίστηκε από αυτή τη «σχολή». Ξεκίνησε τότε ένας ανηλεής και εξοντωτικός πόλεμος εναντίον του με απειλές ανομολόγητες και αυθάδεια βαρβαρότητας. Μήπως τελικά ο Σωκράτης Γκιόλιας αψήφησε τις ισορροπίες που κρατάνε όσοι γνωρίζουν πολλά; Μήπως ιδρύοντας το σήμερα παντοδύναμο troktiko αμφισβήτησε τον έλεγχο των μεγάλων συμφερόντων και των εργαλείων τους, μυστικών υπηρεσιών και παρακράτους; Μήπως κάποιοι τρόμαξαν από την εφημερίδα «Τρωκτικό» που ετοίμαζε; Μήπως τέλος η Σέχτα Επαναστατών είναι απλά το προκάλυμμα δράσης παρακρατικών μηχανισμών και υποκόσμου; Είναι απαραίτητο η αστυνομία να ψάξει τα αρχεία του Γκιόλια και τις υποθέσεις του. Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης.

Αίσθηση έκανε η αναφορά του φίλου του Γκιόλια, Κώστα Βαξεβάνη, σε παρακαρατικούς μηχανισμούς. Ο ερευνητής-δημοσιογράφος, που επίσης ξέρει πολλά, έγραψε: «Έμελλε ο Σωκράτης να αποδείξει, σε αυτό το τελευταίο ρεπορτάζ της ζωής του, πως στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δολοφονούνται ακόμη. Μήπως απέδειξε και πως υπάρχουν ακόμη παρακρατικοί;». Αναφερόμενος στην Σέχτα Επαναστατών γράφει: «Αυτοί οι “ιδεολογικοί τιμωροί” σκότωσαν έναν δημοσιογράφο χωρίς φρουρά, που ήταν ταυτισμένος με την δημιουργία των ισχυρών blogs στην Ελλάδα. Δηλαδή με την αποδυνάμωση των παραδοσιακών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Το έκαναν απλώς γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους».

Για το βαθύ παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει: «Νομίζω πως η Ελλάδα ζει ό,τι έζησε η Ιταλία την δεκαετία του 70 και του 80. Όταν οι Μυστικές Υπηρεσίες και ο παρακρατικός μηχανισμός της Gladio δημιούργησαν στην γειτονική χώρα με βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες, ένα κλίμα φόβου και έντασης, που έκανε να φαντάζει αναγκαίο ένα σκληρό κράτος. Η χώρα μας μπήκε σε αυτήν την τροχιά από το 2004. Όταν το κράτος, στο όνομα εξυπηρέτησης κάποιων «συμφερόντων» του, επέτρεψε σε ομάδες να κινηθούν εξωθεσμικά. Αποκαλύφθηκε πως αυτές οι ομάδες παρακολουθούσαν πολιτικούς και τον πρωθυπουργό, μέσα από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έσβησε τα ίχνη των παρακολουθήσεων -κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος- και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ανέλαβαν να δώσουν την παράσταση της μπουρδολογικής συγκάλυψης. Δεν πιάστηκε κανένας. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως την περίοδο εκείνη είχε πεθάνει ο υπάλληλος της Vodafone Τσαλικίδης. Στο αρχείο μου έχω μερικές φωτογραφίες του νεκρού Τσαλικίδη. Είναι ήρεμος σαν κοιμισμένος. Όλοι γνωρίζουν πως ένας άνθρωπος που αυτοκτονεί αποφασίζοντας να κρεμαστεί δεν έχει αυτή την όψη. Η επίσημη εκδοχή όμως είναι πως αυτοκτόνησε. Ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται νεκρούς. Μπορεί να είναι αυτοί που ενοχλούν, αυτοί που ξέρουν ή αυτοί που θα παραδειγματίσουν. Και δεν γίνεται να τους σκοτώσουν υπογράφοντας ως παρακράτος. Μπορούν να υπογράψουν ως επαναστάτες. Σημασία έχει ο νεκρός και το μήνυμα και όχι ο δολοφόνος.»

«Το καλύτερο ρεπορτάζ του Γκιόλια γράφτηκε με την δολοφονία του», υποστηρίζουν πολλοί. Με την τραγική δολοφονία του, ο Σωκράτης Γκιόλιας έδειξε οτι υπάρχει σχέση του πολιτικο-οικονομικού συστήματος με την τρομοκρατία. Η υπόθεση της δολοφονίας Γκιόλια κρύβει πολύ μυστήριο και η συσχέτιση με την Σέχτα Επαναστατών μάλλον περιπλέκει την κατάσταση. Όταν ο άθρωπος πίσω από το μεγαλύτερο blog της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, δολοφονείται, τότε η θεωρεία της «αντεκδίκησης» είναι υπερβολικά απλή για να εξηγήσει τα σκοτεινά κίνητρα των δολοφόνων.

Διαβάστε ποια η πραγματική σχέση Γκιόλια-Troktiko, τι είναι η Σέχτα Επαναστατών, το βιογραφικό του Σωκράτη Γκιόλια και τις καταγγελίες του troktiko για σκάνδαλα Τριανταφυλλόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

3 Σχόλια

  1. Η ΣΕΧΤΑ εχει σχεση με Ε Ν Ε Ρ Γ Ο Υ Σ βουλευτές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ… Αυτο ηρθε σαν πληροφορια στην ΕΥΠ γι αυτο καποιοι αποχωρησαν απο το κομμα ως ανεξαρτητοι….Ομως πίσω από τη μασκα της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εκτελουν συμβόλαια για να βγαλουν λεφτα…

  2. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ,ΛΙΓΟ,ΕΥΤΕΛΕΣ ΑΝΟΥΣΙΑ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ ΩΣ ΣΚΕΨΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΧΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ(ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ).ΧΘΕΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ…ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ…ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΠΑΤΗΘΕΙ…ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ’ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΦΑΛΤΣΑ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ…ΦΙΛΕ ΣΩΚΡΑΤΗ-ΕΤΣΙ ΣΕ ΝΙΩΘΩ-ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΙΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΤΡΟΜΑΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΧΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΡΩΣΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ…ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ,ΤΟ ΛΙΓΟ,ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ….ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines