Δημοκρατική Συμμαχία-Ντόρα Μπακογιάννη: δημοσκοπήσεις

Δείτε το λογότυπο του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία. «Αρκετά με τους καιροσκόπους πολιτικούς» είπε η Μπακογιάννη. Τι λένε οι δημοσκοπήσεις;

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, για τον ενθουσιασμό σας, για την πίστη σας. Με γεμίζετε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη για την ίδρυση του νέου της κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία.

Με live σύνδεση από το internet ανακοίνωσε το κόμμα της η Ντόρα Μπακογιάννη. Tο όνομα του νέου σχηματισμού είναι Δημοκρατική Συμμαχία και έχει ως στόχο να εκφράσει το χώρο του φιλελεύθερου κέντρου.

Το λογότυπο του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία παριστάνει μία ελιά, σύμβολο αντοχής, διάρκειας, σοφίας, ειρήνης και νίκης, όπως είπε η ίδια. Χρώματα, το πορτοκαλί και το μπλε.

Στο στρατόπεδο της Ρηγίλλης, η εκδήλωση προκαλεί πονοκέφαλο, καθώς οι συναντήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε συναντήσεις με δύο βουλευτές, τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο (Φθιώτιδα), την Έλσα Παπαδημητρίου (Αργολίδα) και δυο με τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια. Ασφαλείς πληροφορίες φέρνουν επίσης το Νικήτα Κακλαμάνη στο κόμμα της Ντόρας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρώην υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ όπως επισήμανε ο ίδιος δεν θα είναι παρόντες βουλευτές – φίλοι της πρώην υπουργού, που είναι και μέλη της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί πως δεν παρέστησαν στην εκδήλωση οι γονείς της και ο αδερφός της και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το παρών έδωσαν αρκετά περιφερειακά στελέχη με πολυετή παρουσία στη ΝΔ, κυρίως από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

H Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια μετά την ανακοίνωση της ίδρυση του κόμματός της, προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Σε δημοσκόπηση της MRB, η Δημοκρατική Συμμαχία φαίνεται να έχει δυναμική εισόδου στη βουλή.

Διαβάστε τι ποσοστό παίρνει η Δημοκρατική Συμμαχία στις δημοσκοπήσεις, γιατι προσχωρεί ο Νικήτας Κακλαμάνης στο κόμμα της Ντόρας και ποιοι άλλοι σκέφτονται να αποχωρήσουν από τη ΝΔ για το κόμμα Μπακογιάννη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.