Πώς γιος του Καντάφι σκοτώθηκε από Λιβυκό αεροσκάφος

Νεκρός ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ. Πώς σκοτώθηκε ο γιος του Καντάφι και τι λένε οι πληροφορίες για σκόπιμη δολοφονία του από Λιβυκό αεροσκάφος;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Χάμις Καντάφι, τραυματίστηκε το Σάββατο κατά τους βομβαρδισμούς και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από ιστότοπους της αντιπολίτευσης και Αραβικά ΜΜΕ, ο Χάμις Καντάφι είχε τραυματιστεί το Σάββατο, όταν ένας πιλότος της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται ο Καντάφι ή/και κάποιοι από τους συγγενείς του.

Την ίδια ώρα, ανησυχία υπάρχει για πύραυλους του Καντάφι που στοχεύουν την Κρήτη, παρ’ όλο που ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε το γεγονός.

Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη μετακινούν πολίτες από κοντινές πόλεις στη Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν ως ανθρώπινη αλυσίδα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, ενώ το ΝΑΤΟ αποφάσισε την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και όπως δήλωσε αξιωματούχος, το θέμα θα συζητηθεί πάλι σήμερα. Ενέκριναν όμως ένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο συμβάλλει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επέβαλλε ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία έβαλε προσκόμματα στην επίτευξη τελικής συμφωνίας όπως ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ ενώ η Γερμανία τάχθηκε ενάντια στη διεθνή επέμβαση. Εντωμεταξύ πηγές ανέφεραν ότι η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ήταν ανάμεσα στα κράτη-μέλη που επιθυμούσαν να αναλάβει το ΝΑΤΟ, την πρωτοβουλία των επιχειρήσεων.

Στη νέα συνάντηση της Δευτέρας, οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών-μελών θα πρέπει να συμφωνήσουν πλέον στην ενεργό ανάμειξη των δυνάμεων της συμμαχίας στο σχέδιο επιβολής απαγόρευσης πώλησης όπλων, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση αεροσκαφών και πλοίων, της συμμαχίας για την παρεμπόδιση του καθεστώτος Καντάφι να εφοδιαστεί με οπλισμό.

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη συνεδριάζει και το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός κοινού τόπου συνεννόησης των κρατών μελών της.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεταιη επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας». Περισσότεροι από 110 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τις βρετανικές, τις γαλλικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ Ισπανία, Δανία, Ιταλία και Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα συνδράμουν.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι ένα από τα υποβρύχια του βασιλικού ναυτικού, επανέλαβε την εκτόξευση πυραύλων Τόμαχοκ στο έδαφος της Λιβύης, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της επίθεσης εναντίον του συστήματος αεράμυνας.

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα διοικητικό κτίριο που βρισκόταν στο σύμπλεγμα κατοικιών του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη καταστράφηκε διότι αποτελούσε κέντρο «διοίκησης και ελέγχου» των λιβυκών δυνάμεων, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των συμμαχικών δυνάμεων. Εικόνες θα δείτε στο βίντεο…

Τέλος ο Αραβικός Σύνδεσμος, εξακολουθεί να υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές στην Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. Δήλωσε ότι σε συνομιλία του με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, ο Αμρ Μούσα, τόνισε ότι δεν θέλει οι αεροπορικές επιδρομές να πλήττουν αμάχους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.