Κύμα μετατάξεων το καλοκαίρι στο Δημόσιο

Κύμα μετατάξεων αναμένεται αυτό το καλοκαίρι στο Δημόσιο. Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικές μετατάξεις δημόσιων υπαλλήλων από το καλοκαίρι και μετά;

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κεφάλαιο”, η κυβέρνηση μελετά εκτός από το πάγωμα μισθών με το μοντέλο flexicurity, την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων, το οποίο θα διευκολύνει την οριζόντια κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, προωθείται η καθιέρωση της έννοιας του “κρατικού υπαλλήλου”, ο οποίος θα μπορεί να μετακινείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικές υπηρεσίες, με βάση τα προσόντα του, τις επιδόσεις του και τις ανάγκες του Δημοσίου σε έμψυχο δυναμικό.

“Κλειδί” για το σχέδιο θεωρείται αφενός η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και αφετέρου η ολοκλήρωση της καταγραφής του υπαλληλικού δυναμικού του Δημοσίου. Το σχετικό πόρισμα αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στον υπουργό Εσωτερικών.

Έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μετατάξεις από τους δήμους, τις πρώην νομαρχίες, τις περιφέρειες και τις ΔΕΚΟ. Ωστόσο, παρατηρούνται ήδη μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις όπως αυτή του ΟΣΕ να υπάρχει και δημοσιονομική επιβάρυνση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.