Φωτογραφίες σοκ: Έκρηξη πυρηνικού εργοστασίου Ιαπωνίας [video]

Έκρηξη σημειώθηκε σε έναν από τους δύο αντιδραστήρες στην πυρηνική μονάδα Fukushima της Ιαπωνίας. Έκκληση ραδιενέργειας. Δείτε φωτογραφίες-βίντεο από την έκρηξη και τι εκτιμούν πυρηνικοί επιστήμονες.

Τα ιαπωνικά Μ.Μ.Ε. αναφέρουν ότι βγαίνει φωτιά και καπνός από το εργοστάσιο, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί υπάλληλοι του εργοστασίου έχουν τραυματιστεί. Δεν έχει τέλος το δράμα στην Ιαπωνία, από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που «διέλυσε» την χώρα.

Συναγερμός έχει σημάνει από διαρροή ραδιενέργειας λόγω σεισμού στην Ιαπωνία στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκουσίμα. Μετρήσεις ραδιενέργειας δείχνουν ότι στην περιοχή η ραδιενέργεια βρίσκεται 1.000 φορές πάνω από το κανονικό. Η ακτίνα εκκένωσης γύρω από το εργοστάσιο επεκτάθηκε αρχικά από 3 χλμ σε 10 χλμ και τις τελευταίες ώρες στα 20 χλμ. Το εργοστάσιο δεν είναι μακριά από το Τόκιο. Πανικός.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε πως «δεν υπάρχει ακίνδυνη έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο», καθώς θεωρείται βέβαιη η έκλυση ραδιενέργειας. Κάποια ΜΜΕ μιλούν για ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε σε αντιδραστήρα, προκειμένου να βγει ομαλά στην ατμόσφαιρα ελεγχόμενη ποσότητα ραδιενέργειας. Η διεθνής επιτροπή Ατομικής ενέργειας ζήτησε κατεπειγόντως στοιχεία από την Ιαπωνική κυβέρνηση, γεγονός που υποδηλώνει οτι δεν έχει επαρκή ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα.

Δείτε βίντεο με έκρηξη πυρηνικού εργοστασίου μετά το σεισμό στην Ιαπωνία και τις εκτιμήσεις του κ. Παπάζογλου:

Περίπου 24 ώρες μετά τον πρωτοφανή σεισμό στην Ιαπωνία 8,9 βαθμών η χώρα δεν είναι σε θέση να κάνει τον απολογισμό της, ενώ αυξάνονται οι νεκροί. Οι εικόνες από διάφορες περιοχές είναι σοκαριστικές με τα πλοία να έχουν βγει στην στεριά και τα σπίτια να έχουν βυθιστεί στην γη, ενώ ένας νέος σεισμός που σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στην περιφέρεια του Ναγκάνο ήταν αρκετός, για να προκαλέσει πανικό.

Όσον αφορά τους νεκρούς, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 1.400 νεκροί, 1.128 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με το ΒΒC 88.000 άτομα αγνοούνται. Η χώρα έχει ξεκινήσει προσπάθεια να συνθέσει ξανά τα κομμάτια της, όμως πρόκειται για ένα αφάνταστα δύσκολο εγχείρημα, καθώς ολόκληρα χωριά «βυθίστηκαν» και τουλάχιστον μία πόλη έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 215.000 άτομα έχουν χάσει τα σπίτια τους, ενώ 5,5 εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Διαβάστε τους νεκρούς από το σεισμό στην Ιαπωνία και τις εξελίξεις με τα πυρηνικά στο σεισμό στην Ιαπωνία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.